реклама

реклама

Комфортний відпочинок на дачі сучасної людини неможливий без електропобутових приладів. Ми не можемо обійтися без холодильника для зберігання продуктів, обладнання для освітлення, телевізора, музичного центру, кондиціонера, пристрою для обігріву. Дача без стабільної подачі електрики не пристосована для життя та відпочинку.

245

Зараз, коли в Україні триває війна, проблеми із централізованим енергопостачанням стали нормою. З цієї причини багато наших співвітчизників замислюються над тим, як забезпечити свій будинок, дачу резервним джерелом електроенергії. Зараз це питання стоїть по-справжньому актуально та гостро. Розберемося, яке обладнання, пристрої можна придбати, встановити та підключити для того, щоб на дачі завжди було світло.

Вибір резервного джерела електропостачання для дачі

Багато хто купує на дачу електричний генератор. Таке активне джерело енергії має вбудований двигун внутрішнього згоряння, який функціонує на газі, дизпаливі або бензині.

Генератори на дизельному паливі розраховані на регулярну та тривалу експлуатацію. Якщо людина живе на дачі не завжди, а наїздами, їй більше підійде бензиновий агрегат. Така установка за потужністю слабша за дизельну, зате коштує дешевше.

За бажанням можна замовити та встановити двопаливні агрегати. Вони здатні працювати на газі з балонів або центральної мережі газопостачання та бензину.

Бензиновий генератор потужністю 3-5 кВт гарантовано забезпечить всіх споживачів електрикою на звичайній дачі або в невеликому будинку. При виборі агрегату слід брати до уваги кількість його фаз. Генератори бувають одно- та трифазними. Оптимально, коли в агрегат буде інтегрований стабілізатор напруги.

Якщо немає бажання возитися з вибором та встановленням генератора, можна придбати дешевші портативні зарядні станції. В них вмонтовані сучасні акумулятори, які видають якісний синусоїдальний струм, що важливо для дорогої електрики, побутових приладів, мобільних гаджетів.

Портативні станції не потрібно наповнювати паливом. При роботі вони не видають шуму, не виділяють чадного газу та інших небезпечних з'єднань. Портативні зарядні системи не потребують технічного обслуговування, характеризуються тривалим терміном служби та високою надійністю. Їх дозволяється розміщувати у будинку. Заряджаються вони від 12-вольтного автомобільного прикурювача та стандартної розетки на 220 Вольт. Наразі пропонуються різні види таких пристроїв.

Кардинально та вигідно вирішити проблему з постійною подачею електрики на дачі дозволяє встановлення електростанції із сонячними панелями. Така система виробляє безкоштовну енергію, одержувану від випромінювання сонця. Сонячні панелі можна поставити на дах дачі, розмістити на присадибній ділянці.

Чи вигідно встановлювати сонячну електростанцію на дачі?

Будівництво власного джерела електроенергії – це найкраща інвестиція у своє майбутнє. Її можна підключити до «Зеленого тарифу», розробленого українським урядом, і постійно отримувати прибуток за надлишки вироблених кіловат-годин. Існують такі види СЕС:

  • автономні;
  • мережеві;
  • гібридні.

Для дач, які не підключені до центральної електромережі, підійдуть автономні системи. Якщо до заміського будинка здійснюється централізована подача електричної енергії, краще облаштувати мережеву чи гібридну станцію. Вони дозволять продавати у спільну мережу «зайву» електрику на умовах «Зеленого тарифу» і повністю убезпечити дачу від вимкнення світла.

Будівництво СЕС потребує певних фінансових витрат. Усі вони окупляться протягом кількох років. Більше інформації про домашні сонячні станції можна знайти на сайті https://generacia.energy/ru/uslugi/dlja-doma/. Звертайтесь до компанії «Генерація» – ми спроектуємо та встановимо ефективну в експлуатації, просту та вигідну в роботі сонячну електростанцію для вашої дачі.

*Реклама

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100