Як і з іншими видами активів, ціна криптовалюти дуже пов’язана з попитом ринку та його пропозицією. А вони змінюються в залежності від заяв преси, соціальних мереж, громадської думки. Тому трейдери аналізують настрої ринку, мають змогу передбачати потенціал криптоактивів у короткостроковому та довгостроковому періоді.

procherk.info

Настрій, думки та відчуття щодо активів впливають на ринкові настрої. І якщо ці відчуття можуть не відображати зміст активів, впливати на ціну дуже можуть. Коли аналізують ринкові настрої, у той самий час прогнозують рух цін. А якщо слідкувати за динамікою ринку, враховувати загальне ставлення його учасників взагалі, є змога зрозуміти, що відбувається з криптовалютою.

У чому полягає ринковий настрій

Настрій ринку відображає колективне ставлення інвесторів та трейдерів до фінансових активів. Така концепція властива всім фінансовим ринкам і криптовалютному теж. На ринкові цикли впливають ринкові настрої. Однак не завжди завдяки сприятливим настроям з’являються позитивні ринкові умови. Трейдери проводять аналіз настроїв заради можливості передбачати прибуткові тренди.

Де можна подивитися курс криптовалют онлайн? Для цього краще використовувати найбільшу європейську централізовану криптобіржу WhiteBIT, яка успішно працює вже п’ять років. Близько 3,5 мільйонів користувачів по всьому світу їй довіряють. Вона допомагає розширювати криптоспільноту, впроваджує технології блокчейну.

Важливість аналізу настою ринку і як це пов’язано з курсом криптовалют

Жодна з торгових стратегій не обходиться без аналізу ринкових настроїв. Приймаються кінцеві рішення, враховуючи всю інформацію, яка є в наявності, включно діючий курс криптовалют. Якщо проаналізувати ринкові настрої, можна з’ясувати, чи є виправданим Fomo, чи це просто стадне мислення призвело до нього.

Поєднавши між собою фундаментальний та технічний аналіз, можна:

●     побачити декілька потенційно вигідних можливостей;

●     намагатися якомога краще брати під контроль свої емоції;

●     отримати реальне уявлення щодо короткострокових та середньострокових цінових дій.

Для розуміння настроїв ринку треба зібрати думки та погляди багатьох учасників ринку. Але тільки на настрої ринку при прийманні рішення покладатися теж не варто. Краще поєднати зібрану інформацію і свої наявні знання, досвід, а потім вже замислитися над висновками. Для цього потрібно досліджувати канали соціальних мереж, читати про думки інвесторів та спільнот. Багато інформації на офіційних форумах. Іноді є можливість напряму спілкуватися з командою проекту.

Які існують індикатори ринкових настроїв

Кожен з інвесторів, який хоче зрозуміти, які на ринку відчуття щодо активів, може подивитись індикатори ринкових настроїв. Найчастіше вони є у графічному вигляді. Заради отримання більш збалансованого уявлення щодо ринку краще використати декілька індикаторів. Більшість з них орієнтуються на біткоїни, але є й інші. Кожен з тих, хто заробляє на криптовалютному ринку, сам приймає рішення, яку йому купити криптовалюту.

Після аналізу соцмереж, каналів, он-чейн метрик можна зрозуміти, які настрої на ринку щодо конкретної крипти. Чим краще розуміння поточного відношення до ринку, тим вище вірогідність прийняття правильних інвестиційних рішень. Слід пам’ятати, що курс криптовалюти може змінитися дуже швидко. Не можна діяти надто емоційно. Заради підвищення ефективності аналізу настроїв його можна поєднати з фундаментальним аналізом (котрий допомагає визначити суперечливу інформацію, оцінювати потенціал монет у довгостроковому періоді) та технічним аналізом (щоб зробити точніші прогнози щодо короткострокових цінових дій).

Користь аналізу настроїв інвестиційного ринку

Трейдери дуже часто аналізують настрої інвестиційних ринків, тому що це особливо корисно для визначення криптовалюти курсу в майбутньому. Блокчейн-індустрія та криптовалютний ринок ще не дуже розвинуті, тому саме настрої іноді викликають коливання ціни крипти. Якщо використовувати вище описані методи, можна одразу зрозуміти настрій ринку і зробити правильний вибір для інвестування.

Завдяки аналізу ринкових настроїв можна попрактикуватися і отримати корисний досвід щодо прогнозування ситуації на ринку криптовалюти. Але іноді це не працює. Тому треба проявляти обачність, перш ніж торгувати або інвестувати у крипту. Це завжди пов'язане з ризиком.

*Реклама

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100