реклама

реклама

Коли сучасний користувач чує слово Google, перша думка, яка виникає у нього, пов'язана з пошуком інформації.

 Насправді Google допомагає нам швидко знаходити кращі рецепти, хороші книги та фільми, а також бути в курсі новин. Проте не менш важливою є його роль у сфері бізнесу. Для підприємців, які прагнуть збільшити продаж та розвинути свій бренд, важливо звернути увагу на Google Shopping.


2024-03-20_13-30

Що таке Google Shopping

Це платформа, яка дозволяє споживачам досліджувати, порівнювати та купувати товари у різних онлайн-продавців. Цей зручний сервіс систематизує мільйони товарів та відгуків у наочному форматі, що дозволяє людям легко знаходити потрібні продукти за їх зовнішнім виглядом та ціною з використанням різних фільтрів.

Товари, представлені в Google Shopping, часто відображаються у звичайних результатах пошуку Google у верхній частині сторінки, як у каруселі.

Навіщо потрібен Google Shopping і яка користь від нього

Насамперед цей сервіс призначений для спрощення пошуку товарів для користувачів. Тепер їм не потрібно відкривати багато вкладок, щоб порівнювати товари та ціни — все доступно на одній сторінці. Особливо це зручно для користувачів мобільних пристроїв, де перемикання між вкладками може бути незручним.

Для підприємців використання можливостей цієї платформи також вигідне, оскільки вони можуть:

  • налаштувати автоматичне оновлення інформації про нові ціни на товари або їх наявність;
  • візуально виділити свої пропозиції серед результатів пошуку;
  • залучити зацікавлених користувачів;
  • заощадити рекламний бюджет, оскільки реклама на цій платформі часто коштує дешевше, ніж у класичних контекстних рекламних кампаніях.

Результатом цього є збільшення трафіку на сайт і підвищення конверсії.

Принцип функціонування Google Shopping

Однією з характеристик цього інструмента є простота його використання. Весь процес можна поділити на такі етапи:

  • реєстрація облікового запису у сервісі Merchant Center;
  • зв'язування з обліковим записом у сервісі Google Ads;
  • завантаження переліку товарів у форматі таблиці (фід даних) в Merchant Center.

Рекламні оголошення починають відображатися для користувачів відповідно до їх пошукових запитів. Причому споживач може побачити оголошення на декількох платформах: у результатах пошуку, в медійній мережі Гугл та в Google Shopping. Таким чином, цей інструмент забезпечує охоплення широкої аудиторії, що призводить до збільшення відвідуваності сайту.

1

Як визначити витрати на просування в Google Shopping

Розрахунок вартості налаштування реклами в Google Shopping залежить від кількох основних факторів:

  • необхідність у технічних покращеннях сайту для досягнення відповідності вимогам Google Merchant Service. План доробок може включати впровадження SSL-сертифікатів, реєстрацію в Google Ads і Google Analytics, а також інші роботи;
  • рішення, чи будуть просуватися категорії товарів, чи кожен товар окремо;
  • загальна кількість товарних позицій сайту;
  • запланована ставка за клік.

Вартість налаштування Google Merchant Service для кожного проєкту розраховується індивідуально. Щоб отримати докладнішу інформацію про витрати на налаштування для вашого сайту, зв'яжіться зі спеціалістами.

Насамкінець, слід зазначити, що в Україні Google Shopping є відносно новим напрямом, і тут поки що немає сильної конкуренції. Ціни за кліки нижчі, ніж у контекстній рекламі, що робить цей інструмент привабливим для використання.

Проте налаштування Google Shopping вимагає глибоких знань правил платформи та певних навичок для ефективної роботи та запобігання блокуванню облікового запису. Крім того, за наявності великої кількості товарів потрібен значний час на створення та завантаження фідів. У цьому можуть допомогти досвідчені фахівці.

Джерело: https://wezom.com.ua/blog/google-shopping.

*Реклама


реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100