реклама

реклама

Сьогодні, 31 березня, 60-річчя з Дня народження святкує активний громадський активіст Черкащини, Голова Черкаського обласного товариства політв’язнів та репресованих, Командувач Центральним округом Козацтва України „Холодний Яр”, генерал-лейтенант Українського Козацтва, координатор програми „Спеціальна олімпіада України” по Черкаській області Анатолій Василенко.

Вітаємо і бажаємо успіхів в подальшій діяльності на благо України!

IMG-90f81fe010c9b6407ba13f7df230b849-V (1)

Анатолій Василенко у 2021 році був серед претендентів на звання «Почесного громадянина Черкащини».

Звання «Почесний громадянин Черкащини» присвоюється жителям Черкаської області, регіонів України, громадянам інших країн (що проживають на території України) за вагомий особистий внесок у розвиток Черкаської області у галузях економіки, науки, освіти, культури, мистецтва, охорони здоров’я, спорту, а також у відродження та примноження надбань національної культури, створення матеріальних та духовних цінностей, миротворчу, доброчинну діяльність, мужність і відвагу під час захисту Вітчизни, рятування людей, ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та стихійного лиха.

Василенко Анатолій Семенович – народився 31 березня 1964 року в м. Сміла. Упродовж останніх 25 років очолює або є заступником 9 міжнародних, всеукраїнських, обласних та міжрайонних громадських організацій українського козацтва, політв’язнів та репресованих, краєзнавців, людей з інвалідністю та займається організацією волонтерської діяльності і меценатства. Завдяки його наполегливим зверненням, та діяльності громадських організацій під його керівництвом відроджені та збережені пам’ятки історії Холодного Яру, відремонтовано багато храмів УАПЦ, УПЦ, у період з 2001 року по 2010 рік увічнена пам’ятними знаками та хрестами пам’ять жертв голодоморів та політичних репресій в усіх містах та районах Черкащини. Значна частина з цих пам’ятників виготовлена за кошти самого Василенка А. С. й меценатів. За його зверненнями до органів державної влади організована дослідницька робота під час формування видань “Голод на Черкащині” та “Реабілітовані історією”. Бере активну участь у військово-патріотичному вихованні молоді та роботі по відродженню українського народу, краєзнавчій роботі, організації волонтерського руху та меценатів на Черкащині. Василенко А. С. нагороджений 3 державними нагородами, відзнакою «200 років з Дня народження Т. Г. Шевченка», відзнакою «Холодний Яр», медалями, почесними грамотами Черкаської обласної державної адміністрації та Черкаської обласної ради, 8 нагородами міжнародних громадських організацій, літературною премією за організацію та здійснення меценатства для діячів культури, літератури та краєзнавства, генерал-лейтенант територіальної самооборони Козацтва України.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100