Уже, напевно, усі помітили, що зима 2017 року відзначилася значними перепадами метеорологічних параметрів: температури повітря та атмосферного тиску. Так, тільки у січні уже тричі спостерігалися різкі зміни погоди, коли мінімальна температура повітря за добу змінювалася більше, ніж на 10º. Останній раз був 27-28 січня у Черкасах, коли у суботу температура підвищилася із -18,7º до -4,8º (різниця становить 13,9º). Такі зміни температури вірогідні до кінця цьогорічної зими, про це повідомив начальник Черкаського гідрометцентру Віталій Постригань.

index

За прогнозом, через вторгнення дуже холодного повітря зі сходу, січень закінчиться помірними морозами: вночі 16-21º, вдень 6-11º. На початку лютого морози дещо послабнуть: вночі -10-15º, вдень -1-5º.

3-4 лютого внаслідок виходу балканського циклону можливий невеликий мокрий сніг та тимчасове послаблення морозів – температура зросте вночі до 6-11º морозу, вдень очікується близько 0º.

Впродовж тижня на дорогах та тротуарах області спостерігатиметься ожеледиця, тому водіям та пішоходам радимо бути уважними та обережними.

КОРИСНІ ПОРАДИ ПРИ ПЕРЕОХОЛОДЖЕННІ

- одягайтеся багатошарово та захищайте відкриті ділянки шкіри;

- беріть запасний одяг, якщо плануєте тривалий час провести на морозі;

- заходьте кожні півгодини-годину у тепле приміщення;

- не виходьте на мороз голодними;

- по можливості беріть із собою термос із гарячою кавою, чаєм чи супом;

- працюйте руками, рухайте ними, аби посилити кровообіг;

- не перевтомлюйтеся;

- стежте за прогнозом погоди.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100