До відділу правової інформації та консультацій Черкаського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звертається щодня близько 20 осіб.

Найпоширенішими питаннями жителів міста є отримання аліментів, розірвання шлюбу, визнання особи такою, що втратила право користування житловим приміщення. Трапляються питання стосовно вирішення трудових спорів та перерахунку пенсії.

Окрім адвоката у місцевому центр громадяни можуть отримати безоплатну юридичну консультацію чи звернутися за допомогою у написанні заяв, скарг та інших документів правового характеру. Також спеціалісти Черкаського місцевого центру можуть прийняти документи для реєстрації громадського формування.

Право на адвоката за рахунок держави мають лише визначені законом категорії громадян. Основним критерієм є дохід, який отримує особа. Для працездатних осіб середній дохід за шість останніх місяців не повинен перевищувати 3200 грн, а для непрацездатних осіб - 2494 грн. Для того, щоб отримати адвоката потрібно надати місцевому центру довідку про доходи за останні 6 місяців, паспорт та ідентифікаційний код. Незалежно від доходів, право на адвоката за рахунок держави з усіх питань мають учасники АТО та внутрішньо переміщені особи.

Усі юридичні послуги, що надає місцевий центр – безоплатні.

 

Черкаський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги розташований  за такою адресою:

м. Черкаси, вул. Гоголя 221

Телефон: (0472) 32-46-76 (УВАГА! Із 7 квітня змінюється номер телефону на 333-228 та 333-393)

реклама

Коментарі  

 
0 #3 Stacybus 05.10.2019 16:40
Едва могу тому верить.
*************** ****
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 Оксана 13.03.2019 05:19
Ст.а також моі діі щодо моіх подальших діянь а саме,питання полягає в тому,що,дільнич ий с.Степанки Черкаськоі обл.Черкаського р-го,приблизно о 14-00,12.03.2019р.увішовши на моє подвір'я з ціллю пошуку сусідки,без прид'яви посвідчення яке підтверджує особистісь,в громадському одязі,на що я привіталася і отримала при посторонніх гром.Укр.в свій бік нецензурну лайку,некоректн е спілкування в мій ьік і дільничий с.Степанки по прізвищу Усов дощволили собі спілкуватися в мій бік на "ти",і продовжуючи понижати мою людську гідність при цьому всьому мною не було спровоковано для повищення та приниження моеі гілності.Раніше до ККУ не притягувалася.Моі діі в подальшому,куди звертатися для подання заяви,щодо подання заяви для повищепоставлен ого керівництва ділничього с.Степанки.зразок заяви
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100