реклама

реклама

Асортимент українських сантехнічних магазинів стає все більш різноманітним, товари вітчизняного виробництва суттєво додали у якості й можуть конкурувати з іноземною продукцією. Які тенденції спостерігаються у цій галузі нині? Відповідь на це питання дають експерти відомого магазину сантехніки Dushik.com.ua.


Білосніжний акрил, гігієнічний кварил – нові виміри якості

Акрилові ванни та піддони до душових кабін за останні декілька років заполонили полиці сантехнічних магазинів. Оглядачі Dushik.com.ua вважають, що чавунні моделі невдовзі можуть повністю зникнути з ринку, оскільки попит на них знизився до рекордної позначки.

Справді, нащо купувати важчезну чавунну ванну, створювати собі клопіт з її транспортуванням та встановленням, якщо можна купити легенький аналог з акрилу, який до того ж:

виглядає набагато естетичніше;

займає менше місця;

не жовтіє з часом.

А якщо пошукати кварилову ванну, такі моделі вже з’явились у деяких київських магазинах сантехніки, можна їх знайти і в інших великих містах України, то про чавун та сталь можна забути взагалі.

Кварил – матеріал, розроблений легендою сантехнічної галузі, німецькою фірмою Villeroy & Boch, являє собою удосконалений варіант акрилу. Це екологічно чистий, міцний, зносостійкий матеріал, з якого можна виробити резервуар будь-якої форми.

Такі ванни виглядають чудово – їх поверхня блищить й, при цьому, не є слизькою. Вона ефективно гасить шум води, стійка до пошкоджень, не тьмяніє.

Кварилові вироби важчі за акрилові, але все одно набагато легші чавуну. Термін використання сягає 15 й більше років. Але, спеціалісти Dushik.com.ua попереджають, що такий великий строк експлуатації – перевага виключно високоякісних європейських моделей. Поганенької якості акрил все ще використовується для виготовлення сантехники економ-сегменту. Така купівля майже 100% гарантія марно витрачених грошей.

Врізні, накладні або окремо розташовані моделі – погляд практика та естета

Вважалося, і доволі довго, що ванни, а іноді й раковини, треба обов’язково обкласти плиткою, з’єднати з меблями – якось заховати. Нині нова мода – самостійне розташування, й бажано, щоб навколо лишалось хоча б 30-50 см вільного місця. Акрилові моделі бездоганно підходять для такого стилістичного оформлення, їх округлі лінії прикрашають інтер'єр. Але, що робити, коли у ванній кімнаті не вистачає місця? Dushik.com.ua знайшов рішення – сантехніку трикутної, округлої чи іншої форми.

Цей підхід:

дозволяє якомога раціональніше використати наявний простір;

відкриває нові можливості облаштування ванної кімнаті, з урахуваннях смаків мешканців;

перетворює приміщення на зону комфорту – водні процедури стають більш приємними і, як наслідок, корисними.

У Радянські часи та з добрий десяток років після розвалу Союзу ванна та санвузол розглядались суто з практичної точки зору, естетика кімнати здебільшого ігнорувалася. Сучасні українці воліють мати гарний інтер’єр, і сантехніка з пластичних матеріалів дозволяє реалізувати це бажання.

Інсталяційні системи та друкшпюлери замість класичних унітазів

Унітаз – необхідна, але така недолуга частина санвузла. Виробники довго намагались винайти засоби, як зробити зовнішній вигляд цього предмету більш охайним та гармонійним, завдяки цим спробам з’явились друкшпюлери та інсталяції, які спочатку зовсім не сподобались українцям.

Але, проаналізувавши попит останніх 6 місяців, дослідники Dushik.com.ua з’ясували, що все більша частина наших співвітчизників розглядає можливість заховати бачок, в якості найкращого варіанту обладнання санвузлів. На додачу можна придбати навісний унітаз, він менш громіздкий та полегшує прибирання. Такі системи особливо корисні для об'єднаних санвузлів, вони вивільняють місце та додають витонченості дизайну приміщення.

Тенденція в бік естетизму змінила звичне ставлення українців до сантехніки. Теперішні вироби мають бути не лише якісними та зручними, але й привабливими. Це задає нові стандарти в галузі, що є дуже позитивним для її розвитку.

Реклама*

 

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100