Більшість сучасних ремонтів у новобудовах відбуваються із залученням дизайнера. Спеціаліст малює проект, підбирає кольори, меблі та навіть сантехнічні прилади. На них ми сьогодні і вирішили зупинитися. Адже нова сантехніка, яка наразі продається у магазинах, зовсім інакша, ніж ми звикли бачити у квартирах.

ind1ex

Ми розповімо про 5 незвичайних дизайнерських рішень у санвузлі, а ви вирішите, чи хочете мати такі інновації у власній оселі.

Душова лійка-соняшник

Душові волк-ін потроху витісняють функціональні душові кабіни. Місце для душу огороджують окремо та мостять плиткою. Душову лійку кріплять до стіни на рівні трохи вище росту членів родини. І все частіше для такого дизайну обирають системи з лійкою-соняшником, яка створює ефект тропічного дощу.

“Одним з важливих питань безпечної експлуатації водоводу та каналізації є відведення зливових вод, надлишок яких виникає в результаті рясного потоку з душу”, — прокоментували у компанії “Імпекс-Груп”, де можна придбати системи лінійного водовідведення, дорожній стобчик та інше сигнальне обладнання.

Піддон у душі не використовується, тому у підлозі обов’язково монтують зливний трап, схожий на вуличну лівневку, через який стікає вода.

Накладний умивальник

Зараз дуже популярне сантехнічне рішення, коли накладний умивальник у формі чаші встановлюють на стільницю з каменю чи дерева. Такі чаші є у більшості виробників сантехніки. Вони стали популярними завдяки нетривіальному вигляду: такий умивальник прикрасить будь-який, навіть простий інтер’єр.

Тільки будьте уважні на етапі та монтажу: висота верхнього обідка чаші має бути не вище як 90 см від підлоги, інакше мешканцям невисокого зросту буде незручно мити руки.

Окремо стояча ванна

Раніше таке можна було побачити лише у фільмах або з люксових готелях. Зараз окремо стоячі ванни з литого каменю чи акрилові не рідкість. Їх встановлюють у звичайних квартирах, де площа санвузла це дозволяє. Потрібно не менш як 6 кв.м.

index

Виглядає така сантехніка розкішно і є доволі зручною для довгого купання у пінній воді. Але маленький санвузол не привід відмовлятися від ванни взагалі. На сайті Cersanit є невеликі прилади довжиною 170 см.

Система інсталяції

Коли зараз планують санвузол з нуля, то на початкових етапах встановлюють систему інсталяції, яку потім обшивають гіпсокартоном та обкладають кахлем. До такої інсталяції підходить навісний унітаз, який неначе ширяє у повітрі. Таке рішення значно спрощує прибирання та догляд за сантехнікою, адже немає видимих поверхонь системи, тільки кнопка зливу води.

Безобідковий унітаз з ліфт-кришкою

Ще одна новинка сантехніки — унітази без обідка. Така конструкція полегшує миття та запобігає скупченню бактерій, як на застарілих моделях з обідком.

На додачу верхня кришка конструкції має механізм газліфту, що забезпечує плавне опускання та піднімання сидіння.

*Реклама

реклама

Коментарі  

 
+4 #1 Росту членов родыны? 18.03.2021 10:52
Это явно низко для душевой лейки. Придётся сидеть на полу принимая душ.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100