Валютний ринок Форекс — найбільший ринок у світі, який відкриває тисячі можливостей як для професіоналів, так і для новачків, заробляти на торгівлі валютою. Багато з тих, хто розглядає Форекс як перспективний напрямок, в якому можна розвиватися, починають цікавитися цією сферою і шукають необхідну інформацію в мережі. І дуже часто люди, які нічого не знають про ринок, складають помилкове уявлення про нього. Вся справа в міфах, які дуже поширені в інтернеті і не мають нічого спільного з реальністю. Тому, перш ніж почати свою діяльність на Форекс, необхідно навчитися відрізняти неправдиву інформацію від правдивої. Це допоможе уникнути багатьох помилок у майбутньому і раціонально оцінювати ринок і свої можливості на ньому.

Подібні матеріали будуть корисні як для новачків, так і для досвідчених гравців. Так як з міфами учасники ринку будуть неодмінно стикатися на різних етапах своєї діяльності.

А поки, ми розповімо про 5 найбільш поширених міфів і спробуємо спростувати їх.

Міф 1: Форекс — це легкі гроші

Почати торгувати на Форекс дійсно легко. Для цього потрібен лише доступ до інтернету, торговий термінал metatrader 4та стартовий капітал. Проте заробляти на валютному ринку — завдання не з легких. По-перше, успіх тут рідко до кого приходить відразу. Для цього потрібно час, потрібно вчитися і ризикувати. Так набувається досвід, а вже з досвідом — гроші. Тут не спрацюють чужі поради і торгові стратегії — успішні трейдери прокладають шлях до успіху самостійно, методом проб і помилок.

Міф 2: Форекс — це азарт

Стан ринку Форекс безпосередньо залежить від економіки окремих країн і регіонів. Тут не буває випадкових змін вартості валют — у всього є свої причини. Тому торгівля на Форекс ґрунтується на аналізі цих причин і правильному складанні прогнозів, а не на випадковому виборі.

Міф 3: Форекс — це лохотрон

Так говорять тільки ті, хто зазнав невдачі. На Форекс здійснюються справжні операції з торгівлі валютою, і кожен гравець тут несе відповідальність за свої дії на ринку. Проте новачки можуть зіткнутися з шахрайством, але воно ніяк не стосується міжнародного валютного ринку безпосередньо. Мова йде про неблагонадійних брокерів, які обманюють своїх клієнтів, трейдерів, які продають «ефективні торгові стратегії», та інших шахраїв, які обіцяють золоті гори за п'ять хвилин торгівлі на Форекс.

Міф 4: Форекс — це спосіб заробітку для багатих

Ще 15 років тому це твердження було справедливим. Відсутність інтернету обмежувало доступ до торгів, тому стати учасником ринку могли небагато людей. Однак сьогодні ситуація зовсім інша. Доступ до інтернету є практично у кожного, а для того, щоб почати торгувати, більше нічого і не потрібно.

Міф 5: Успіх на Форекс — щаслива випадковість

Як ми сказали вище — Форекс залежить від світової економіки і змін у ній. Тому будь-які коливання на ринку не випадкові. Якщо трейдер сприймає коливання валют як нез'ясовне явище, значить він недостатньо добре проаналізував ринок і не врахував усіх факторів.

Висновок. Кожному трейдеру потрібно самому аналізувати ринок і складати прогнози, а не довіряти ненадійним джерел в мережі. Певні знання приходять тільки з досвідом, і, щоб отримати їх, потрібно практикуватися і бути наполегливим. Успіх на Форекс чекає тільки на таких.

*реклама

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100