реклама

реклама

Перш ніж придбати друкуючий пристрій, необхідно не лише ознайомитися з відгуками покупців і рекомендаціями знайомих, але і самостійно вивчити інформацію, яка стосується виробників цих пристроїв. Частенько вибір стоїть між такими виготівниками як Epson і Canon — вічними конкурентами. Принтерам якої марки все-таки віддати перевагу?

Переваги і недоліки принтерів Epson

Один з найважливіших моментів, які необхідно враховувати при виборі, — технологія друку і друкуюча голівка. В основі роботи принтерів компанії Epson, широкий вибір яких представлений на https://www.inksystem.biz/printer-ciss/epson/, лежить п'єзоелектрострумний друк. Він грунтується на взаємодії п'єзоэлемента, струму і мембрани, завдяки чому певна кількість фарби потрапляє на папір. Переваг такої системи друку декілька:

Термін служби принтера на порядок вищий, якщо порівнювати з термоструйними пристроями (через відсутність різких перепадів температури).

Істотно розширюється можливість вибору чорнил внаслідок відсутності нагріву.

Кількість чорнила, що витрачається, можна контролювати силою струму.

До недоліків можна віднести лише високу вартість друкуючої голівки.

Також варто звернути увагу на чорнильну краплю. У принтерах Epson вона дорівнює 1,5 піколітра. Такий об'єм дозволяє чітко і якісно друкувати навіть найдрібніші деталі зображень. Якщо необхідно надрукувати знімки, приміром, де зображені гори, море, можна задіяти змінний об'єм краплі.

Що стосується чорнила – для роботи принтерів Epson можна використати абсолютно будь-яке. Пристрій не вийде з ладу, адже яке б ви не вибрали чорнило, воно не нагріватиметься.

Модельний ряд принтерів Epson дуже широкий. Постійно з'являються нові лінійки, а також удосконаляться моделі з перевірених роками серій. Ви без зусиль виберете принтер для домашнього використання, професійного фотодруку або постійної роботи в офісі.

Переваги і недоліки принтерів Canon

У роботі принтерів марки Canon застосовується технологія термодруку. Основна гідність – низька вартість, якщо порівнювати з пьезоструйною системою. Але недоліків на порядок більше – це перепад температур під час друку, а також низькі шанси при необхідності знайти друкуючу голівку (вже мало хто займається їх постачанням і продажем).

Якщо говорити про об'єм чорнильної краплі, то тут виробник досяг також немалих результатів. Мінімальний об'єм – 1 піколітр. Що стосується чорнила, яке підійде для використання в принтерах Canon, – то це продукти Inksystem, JetPrint, OCP, Ink-Mate, Lomond, WWM, InkTec. Використання даних чорнил дозволить створювати яскраві і якісні знімки.

Якщо говорити про модельний ряд – то виробник радує новинками і вдосконаленими моделями не так часто, як хотілося б. Також не відразу зрозуміло, який принтер краще всього підійде для домашнього використання, а який – для регулярної роботи в офісі.

Виходячи з представленої інформації, кожна людина, яка бажає придбати якісний друкуючий пристрій, може зробити свій вибір.

Реклама*

реклама

Коментарі  

 
+2 #2 Роман 24.10.2017 21:24
Автор «реклами» все ж трішки помиляється, коли говорить "для роботи принтерів Epson можна використати абсолютно будь-яке". Для старих (ду-у-уже старих) повільних моделей можна вважати, що це правда. Деякі "умільці" заливали навіть чорнило "Радуга" для пера. Стосовно ж сучасних швидкісних Епсонів - є один момент. При високих швидкостях друку у чорнилі, що надходить у друкувальну головку, утворюються ультразвукові хвилі. Чорнило, що призначене для п'єзо-друку, проходить відповідні перевірки на стійкість до ультразвуку. Чорнило, яке призначене для термодруку, на стійкість до ультразвуку ніхто не перевіряв і таке чорнило (а це досить складна композиція з барвника, розчинника і різних присадок-стабілізаторів) може під дією ультразвуку розшаровуватися на розчинник і все інше. І оце "все інше" (особливо якщо використовуютьс я пігментні чорнила) дуже гарно забиває дюзи друкувальної головки. А вона для Епсонів може виявитися дорожчою, ніж новий принтер :(
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Рыба 24.10.2017 18:47
Лазерный
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100