реклама

реклама

Наразі в лісах області утримується висока (4 клас) та надзвичайна (5 класу) пожежна небезпека.

g4260-6

З огляду на вищезазначене, лісівники звертаються до мешканців області з проханням відмовитися від відвідування лісів і лісопаркових зон. Повідомляємо, що згідно розпорядження Черкаської облдержадміністрації №71 від 09.02.2017 р. під час надзвичайної пожежної небезпеки діє заборона відвідування громадянами лісів та в’їзду до зелених масивів транспортних засобів. Заборона діє для всіх, окрім працівників державної лісової охорони.

У зв’язку з цим непланові дороги перекриті шлагбаумами та встановлені заборонні знаки на в’їзд у ліс. Про розведення вогнищ у лісі не може бути і мови, адже за таких погодних умов ймовірність виникнення лісових пожеж зростає у рази.

Основною причиною виникнення лісових пожеж завжди був і залишається людський фактор – близько 90% займань з’являються через людську необережність чи недбалість. Досить часто відпочинок та дозвілля населення завдають безповоротної шкоди лісовому господарству.

Нагадуємо, що відповідно до чинного законодавства ст. 77-1 КУпАП за пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем та за порушення правил пожежної безпеки в лісах, передбачена адміністративна відповідальність з накладанням штрафу на громадян від десяти до двадцяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 170 грн. до 340 грн.), на посадових осіб – від п’ятдесяти до сімдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 850 грн. до 1190 грн.).

Якщо ж ви виявили загоряння в лісі, терміново повідомте обласне управління за телефоном (0472) 37-00-72 або 101 та присутність до його гасіння первинними засобами – землею, піском, гіллям.

Ми звертаємося до всіх – дотримуйтеся правил пожежної безпеки в лісових масивах Черкащини. Пам’ятайте, що ліс – це наше національне надбання, яке ми повинні берегти задля майбутніх поколінь. Захистімо себе, оточуючих та навколишнє середовище від непоправних втрат, бережімо зелене багатство Черкаського краю!

Черкаське обласне управління
лісового та мисливського господарства

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100