реклама

реклама

Поблизу Черкас, а саме: в межах Свидівського та Дахнівського лісництв філії "Черкаське лісове господарство" є ділянки лісу, які постійно потерпають від засмічення.

Через недотримання правил перевезення все сміття, що знаходиться у кузові, просто розвіюється вітром і осідає у лісових насадженнях


Ці насадження простягаються вздовж автодороги Черкаси-Канів. Цим шляхом щодня десятки сміттєвозів везуть сміття на звалище. Через недотримання правил перевезення все сміття, що знаходиться у кузові, просто розвіюється вітром і осідає у лісових насадженнях.

Кожного для працівники Свидівського та Дахнівського лісництв прибирають ліси вздовж цього шляху, однак ситуація не змінюється. Тому в цьому районі було здійснено патрулювання спільно з працівниками поліції. Зупиняли сміттєвози та проводили профілактичні бесіди, зобовʼязували закрити борти кузова. На деяких водіїв було складено протоколи.

Через недотримання правил перевезення все сміття, що знаходиться у кузові, просто розвіюється вітром і осідає у лісових насадженнях.


«Забруднення лісів побутовими та іншими відходами - постійна проблема, з якою борються лісівники. З року в рік працівники лісництв власними силами прибирають лісові масиви, місця відпочинку, ліквідовують сміттєзвалища, які люди влаштовують в лісах.Для таких робіт потрібно витратити багато часу і зусиль. Особливо велика проблема із засміченням лісових масивів поблизу населених пунктів. Той, хто звик везти сміття до лісу - так і робить. Хто не прибирав за собою після пікніку - продовжує це робити», – повідомляє Центральний лісовий офіс.

Варто наголосити, що згідно зі статтею 73 КУпАП за засмічення лісів відходами передбачено штраф від 425 грн до 850 грн (для посадових осіб від 850 грн до 1700 грн).

З початку року в Черкаській області працівниками державної лісової охорони філій було складено 23 протоколи на суму 10,3 тис. грн.

реклама

Коментарі  

 
-2 #1 Маша 14.04.2024 13:47
Офигели как раз работа убирать это лесников за что они деньги получают?!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100