29 січня об 11.00 в Центрі культури та дозвілля Білозірської сільської ради (село Білозір'я, вул.Незалежності, буд.243) відбудеться публічна консультація «Як позбутися стихійних сміттєзвалищ у Білозірській ОТГ?» з метою підвищення низької культури поводження жителів села з побутовими відходами. Попри наявність служби, яка централізовано збирає сміття і доставляє його на сміттєсховище для утилізації, частина мешканців продовжує самовільно викидати відходи в навколишній ліс. Ситуація стає дедалі загрозливішою і створює ризики для довкілля, туристичної привабливості села, а в першу чергу для самих людей.

Представники громадської організації “Центр UA” спільно з місцевою владою, представниками бізнесу, громадських організації, мешканцями села та журналістами обговорять можливі варіанти вирішення проблеми - покращення системи контролю за дотриманням правил утилізації та вивезення сміття; проведення просвітницької і роз’яснювальної роботи; створення продуманої та диференційованої системи оплати за вивезення сміття.

89

Питання публічної консультації:

●      Як налагодити централізований вивіз і сортування сміття?

●      Як забезпечити контроль і покарання за порушення правил утилізації сміття?

●      Які просвітницькі заходи потрібні для донесення до мешканців важливості проблеми стихійних звалищ і спалювання ТПВ?

Учасники обговорення:

●      Володимир Міцук, сільський голова с.Білозір’я;

●      Валентина Коваленко, депутат Черкаської обласної ради;

●      Анна Сарана, радник Черкаського ЦРМС з муніципальних послуг;

Модератор — Сергій Пасічник, представник ГО “Центр UA” в Черкаській області.

ГО “Центр UA” продовжує практику вирішення місцевих проблем шляхом пошуку оптимальних рішень спільно з громадою. Проведення публічних консультацій з залученням представників різних заінтересованих сторін дозволить місцевій владі  розробляти та ухвалювати більш якісні рішення, які будуть зрозумілими і тому підтриманими громадою.

За додатковою інформацією звертайтеся до Сергія Пасічника – (066) 217 24 55.

Публічна консультація відбувається за фінансової підтримки Програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою». Програма “U-LEAD з Європою” спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100