реклама

реклама

За останньою опублікованою Держкомстатом інформацією, на листопад 2018 року середній розмір заробітної плати в Україні становить 9161 грн. Для загального розрахунку купівельної спроможності українців цей показник підходить краще за все, тому що саме за ним можна виявити, які можливості має середній клас людей в нашій державі.

pasted image 0

Озброївшись цими даними, а також залучившись підтримкою деяких експертів ринку споживчих товарів ми провели невеличке соціальне дослідження. З його результатами пропоную вам ознайомитися далі.

Подорож і відпочинок

pasted image 0 (1)

Про рівень купівельної спроможності яскравіше всього свідчать можливості громадян по організації свого відпочинку. Експерти турфірми https://optima.tours/, які допомагають туристам з усієї України влаштувати свою відпустку, розповіли, що попит на закордонні відпустки у 2018 році значно збільшився. Самим популярним напрямом стала Європа, до якої сьогодні українці можуть в'їжджати без оформлення віз, тільки за допомогою біометричного паспорту.

Проаналізувавши пропозиції туроператора «Оптіма» ми прийшли до висновку, що на одну середню заробітну плату можливо організувати відпустку на двох у:

- Угорщина – від 8000 грн. за 3-5 ночей;

- Чехія -

- Словакія -

- Польща -

А також країни з відпочинком на пляжі:

- Єгипет – від 9800 грн. за 3-5 ночей;

- Туреччина -

- Болгарія -

- Кіпр -

Відпочинок у Грузії або Туреччині на 3-5 ночей буде коштувати від 15 тисяч гривень. Висновок з цього простий – для того, щоб відпочинок приніс задоволення користуйтесь послугою раннє бронювання.

Купівля побутової техніки

pasted image 0 (2)

Іще один показник, який дозволяє наочно оцінити купівельну спроможність середньої заробітної плати, це побутова техніка. Сучасне життя наповнено різними пристроями і технологіями, володіння якими іноді досить коштовне. Плюс, якісна техніка коштує недешево і у довгостроковій перспективі дозволяє економити, тому що її рідше треба ремонтувати та змінювати.

Спеціалісти компанії Київ комфорт розповіли, що середньої зарплати у 9161 грн. цілком вистачить для покупки якісного кондиціонеру для одно-двокімнатної квартири. Вони радять на дану суму обирати кондиціонери від Київ Комфорт за такими параметрами:

- популярність заводу-виробнику;

- вартість володіння технікою. Важливо, щоб показник енергоефективності був не менше рівня А+, що вказує на велику економію електроенергії;

- додатковий функціонал. Навіть за такі гроші можна знайти техніку з якісною системою фільтрації та з великим набором додаткових опцій роботи.

Важливо пам’ятати, що кондиціонер треба іще якісно встановити. На це треба закладати не менше 15-30% бюджету. Під час монтажу техніки використовується якісна мідна магістраль, та коштовний холодоагент, що і складає значну частину вартості установки.

Із нашого невеличкого дослідження можна зробити висновок, що отримуючи середню зарплату в Україні можна дозволити собі користуватися сучасною технікою і навіть заощадити гроші на відпочинок. Тому, для якісного життя сьогодні, треба шукати роботу, де рівень оплати праці буде не менший, ніж 9000 грн. Вдалого пошуку!

* Реклама

реклама

Коментарі  

 
+1 #2 Александр 05.02.2019 23:14
Якщо двоє дітей ( доречі вік дітей дуже важливий бо це впливає на те чи працює друга половинка) це вже саме звичайне харчування та одяг здебільшого секонд хенд та постійні борги з комуналки.Автор статті ***
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #1 ченчик 31.01.2019 21:43
320 доларів у місяць, якщо не треба лікуватися, це пристойне харчування та одяг і комунальні послуги( 60м квадратних) Який середній клас, яка Угорщина, крім того це зарплата без вирахування податків. А якщо в сім'ї двоє школярів, то Туреччина хіба що присниться з такими зарплатами.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100