реклама

реклама

index Напередодні поновлення Чемпіонату України з футболу серед команд I ліги вболівальники «Черкащини» чекають інформацію про майбутнє команди.

Нагадаємо, що перше коло наша команда завершила на останньому місці. У 19 матчах набрано тільки 6 очок. У грудні 2019 року відбулося зібрання засновників клубу. Гендиректор «Черкащини» Юрій Колесник проінформував, що завдяки домовленості з багаторічним інвестором команди Володимиром Лашкулом погашено заборгованість по зарплаті перед футболістами та тренерами.

Засновники ОПФК «Черкащина» вирішили сконцентрувати контрольний пакет часток статутного капіталу 85,7 % у розпорядженні громадської спілки «Федерація футболу Черкаської області», для їх наступної передачі новому власнику, визначеному Черкаської міськрадою.

Попри те офіційні звернення до обласної ради та громадської спілки «Федерації футболу Черкаської області» - залишилися без відповіді, а міськрада Черкас вважає, що «Черкащина» - це «дитя» Володимира Лашкула і – всієї Черкаської області.

У січні 2020 року депутати Черкаської міськради вирішили перейменувати КП «Центральний стадіон» на «Муніципальний спортивний клуб «Дніпро». Було б логічно, щоб МСК «Дніпро» отримав і зазначену сконцентровану частку 85,7% статутного капіталу ТОВ ФК «Черкащина». Навіщо будувати МСК «Дніпро» навколо команди, що грає в аматорському чемпіонаті і тільки мріє про участь у чемпіонаті серед команд Другої ліги? Адже міській раді Черкас безкоштовно передають команду, що грає в Першій лізі! Тільки сліпий може не бачити вигоди. І для міськради Черкас, і для МСК «Дніпро»!

Адже товариство «Черкащина» є власником стадіону «Зоря» в Білозір’ї, перспективних ділянок землі в цій ОТГ, комфортабельного автобусу. Крім цього, «Черкащина» має безпосереднє відношення до новозбудованого навчально-тренувального комплексу Академії футболу і футзалу для дітей та юнацтва. Футбольна команда міста, як і баскетбольна - «Черкаські Мавпи» - це візитні картки черкаського спорту. І ці команди повинні розвиватися, незважаючи на примхи погоди та політичні настрої місцевого бомонду.

Фактично зараз м'яч – на 11-метровій позначці. І цей штрафний удар повинні виконати Анатолій Бондаренко та депутати облради. Тому Анатолію Бондаренку і депутатам слід робити все, щоб команда «Черкащина» і МСК «Дніпро» стали єдиним колективом, який міг би отримати місце у великій сім’ї кращих футбольних клубів ПФЛ України та навіть української Прем’єр-ліги. Чи вдасться Анатолію Бондаренку і Черкаській обласній раді врятувати «Черкащину» від «смерті», а професіональний футбол – від забуття?

Дмитро Андрієвський

реклама

Коментарі  

 
+3 #1 правда 20.02.2020 11:30
Кому в області той футбол потрібен?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100