реклама

реклама

Усі туристи, які планують далекі подорожі, знають, що для перетину кордону потрібна віза або існування угоди про безвізовий режим між країнами. Але ще варто подбати про медичну страховку – гарантію того, що у разі виникнення позаштатних ситуацій людина безкоштовно отримає підтримку лікарів.

a5456e60-be5c-46f1-a8e1-a1b708dfd339

Що оплатить страховка

Перед тим, як підписати договір, потрібно визначитися з переліком послуг, оплату яких компенсує компанія. До стандартних випадків відносять:

  • надання екстреної медичної допомоги;
  • транспортування застрахованої особи до лікарні, а у разі потреби повернення додому;
  • компенсація вартості ліків тощо.

З другої половини 2020 року більшість страховиків автоматично додали до цього списку надання медичної допомоги у випадку зараження COVID-19.

Деякі компанії пропонують розширені можливості, зокрема, наприклад, стоматологічні послуги, транспортування дітей застрахованої особи, візит третьої особи до неї та ін. Можна детальніше ознайомитися з такими програмами туристичного страхування на https://arsenal-ic.ua/product/podorozhi/strahuvannya-turistiv.

Як скористатися страховою підтримкою

91e54480-ecce-407c-92b4-5d882d07e6b6

Купуючи страховий поліс, клієнт має дізнатися всі деталі того, куди треба звертатися, коли стався нещасний випадок. Номер телефону екстреної гарячої лінії надруковано на самому документі. Так людина зв’яжеться з асистансом – міжнародною сервісною компанію, з якою страхувальник уклав партнерський договір. Саме вона буде обслуговувати застраховану особу за кордоном, відправить до клініки, організує трансфер тощо.

Якщо немає можливості зателефонувати до сервісної організації до початку медичного обслуговування, потрібно звернутися до неї, як тільки з’явиться такий шанс. До цього варто зберігати всі рахунки з клініки, рецепти, висновки лікарів та інші подібні документи, щоб представити все це для надання компенсації. Не завадить і контактна інформація медичного закладу, лікарів, які надавали допомогу. У критичній ситуації потрібно враховувати, що:

  • не з кожною лікарнею є договори про співпрацю, отже страхові виплати у разі самостійного звернення не гарантовані;
  • якщо аналіз крові покаже наявність алкоголю чи наркотичних речовин, оплати лікування також не буде.

Таким чином, найкращий вихід – не хворіти, а якщо трапилася неочікувана ситуація, то потрібно одразу звернутися до своєї страхової компанії, яка точно не залишить клієнта сам на сам із проблемами.

*Реклама

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100