Сім’я магазинів Деликат організувала сьогодні в черкаському Дитячому парку захопливе екологічне свято. Під час свята діти власними руками могли посадити в землю дерево – чорну сосну, гінгко-білоба та блакитні ялинки. Організатори заходу зізнаються, що не розраховували на такий ентузіазм дітлахів і їхніх батьків – лопати жваво переходили з рук в руки, кожен хотів посадити своє дерево.

3

Деликат постійно проводить для черкасців цікаві й корисні акції для дітей, які вчать дбати про природу, про рідну країну і місто. Під час суботньої акції в Дитячому парку було висаджено 40 дерев.

8-річна Ніка Белячник прийшла на свято із мамою Тетяною, щоб посадити своє дерево.

– Ростиму я, і дерево ростиме разом зі мною, – сказала дівчинка кореспондентові «Прочерку». – Коли я буду великою, дерево теж виросте. Я його відвідуватиму і буду згадувати, як я його посадила.

4

А 6-річний Артем Мотузенко та його мама Лілія, дізнавшись про свято в інтернеті, прийшли не лише посадити дерево, а й культурно розважитися. Артемко, який зізнався, що трошки стомився працювати лопатою, був усе одно задоволений, і пообіцяв, коли відпочине, ще не раз братися за цю цікаву і корисну справу.

5

Крім висадки дерев, діти брали участь у цікавих іграх з аніматорами, майстер-класах, насолоджувалися смачним морозивом.

Свято відбулося в рамках усеукраїнської акції «Джойки». Джойки – це персонажі екологічної гри, маленькі, невидимі неозброєним оком істотки, які «живуть довкола нас і піклуються про природу». «Побачити» їх діти можуть за допомогою мобільного додатку «Joykis». Знайомлячись із Джойками, діти навчаються бережливо ставитися до довкілля, зокрема не смітити на вулиці та на природі й правильно сортирувати сміття вдома. Наприкінці гри Джойка видає дитині певну кількість насінин, які можна витратити на озеленення довкілля. Натомість, у «Деликаті» вирішили вивести гру за межі віртуального світу й дати дітям можливість посадити справжні рослини.

Дітей-учасників свята привітали засновник мережі магазинів «Деликат» Олег Хелетій і директор комунального підприємства «Дирекція парків», яке посприяло в проведенні свята, Сергій Рубан.

1

2

6

7 

8

9  

реклама

Коментарі  

 
-2 #2 kot95k1 06.06.2021 10:31
Накінець в дитячому парку провели цікавий захоплюючий захід з висадкою дерев. Потрібно частіше проводити всілякі заходи, ігри з дітьми. І потрібно зробити цей парк привабливішим, цікавішим , щоб лозунг "ВСЕ НАЙКРАЩЕ ДІТЯМ" був втілений в реальність.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 Степанич 05.06.2021 18:17
А як же безкоштовне морозиво?
Жодне дитяче свято не повинно обходитись без халявного морозива!
......
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100