У парку Спортивний у рамках Всеукраїнської акції «Дуби Шевченка єднають Україну» за ініціативи Міністерства екології та природних ресурсів висадили саджанці нащадків тисячолітніх Шевченківських дерев.

Мета акції — порятунок вікових та пам’ятних дубів періоду життя Тараса Григоровича та висадження молодих дерев-спадкоємців. Таким чином і Черкаси разом з нашою областю та Полтавщиною приєднались до щорічної акції.

3-9

Так, 18-19 квітня працівники Державної екологічної інспекції Центрального округу висадили саджанці дубів Шевченка у с. Будище на території парку – пам’ятки садово – паркового мистецтва місцевого значення «Будищанський парк» на Черкащині та у парку «Скорботної матері» в Полтаві, а також у Черкасах. До акції долучилися представники органів обласної та місцевої влади, правоохоронних органів та громадськість. На локаціях висадили по 27 дубів, що символізують всі області України, Київ, Крим, Севастополь.

Додамо, що перші саджанці, вирощені з жолудів правічних дубів Тараса Шевченка (три дуби віком понад тисячу років ростуть у селі Будище і є ботанічною пам’яткою природи місцевого значення), в рамках цієї ініціативи разом із місцевими школярами та студентами у Моринцях на Черкащині 2018 року висадив міністр екології. З того часу акція стала загальноукраїнською.

Про це пише КП «Дирекція парків»

реклама

Коментарі  

 
+3 #1 Є цікаве питання 20.04.2024 18:13
А коли вже весною будуть садити черкаських, і не тільки, владців-корупціонерів, які самі є нащадки своїх совкових корумпованих папіків? А також і новоспечених, разом з їх новими молодими-корабельними? Ну і їхніх онуків, яким вони зараз так "потужно"(С) прибарахляються . Бо з тих теж діла в майбутньому небуде, так як молодий гній від старого гною не далеко падає.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100