Господарський суд Дніпропетровської області визнав банкрутом ПрАТ «Автомобільна компанія "Богдан Моторс"» екс-першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського. Щодо підприємства відкрито процедуру ліквідації, повідомляє УНІАН.

1501082442-2410

За інформацією Finbalance, ще 20 квітня суд затвердив реєстр вимог кредиторів компанії на 6,7 млрд грн. Зокрема, до реєстру увійшли вимоги:

- Укрексімбанку - на 1,64 млрд грн

- UniCredit Bank AG - 1,78 млрд грн

- “Міжнародного інвестиційного банку” - 181,6 млн грн

- “Саревін Інвестментс ЛТД” - 2,35 млрд грн

- ПАТ "Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд "БРІЗ" від імені якого діє ТОВ "КУА "Ф’южн Капітал Партнерз" - 385,8 млн грн

- ТОВ "Автомобільна група "Богдан" - 349,8 млн грн

- ТОВ "Фінансова компанія "Фінворк" - 5,9 млн грн

Звертається увага на зв’язок деяких кредиторів із боржником. Зокрема, син Гладковського є міноритарним акціонером “Міжнародного інвестиційного банку”.

Ініціатором процедури банкрутства виступила компанія "Фінворк".

Нагадаємо, Олега Гладковського підозрюють у завданні збитків державі на загальну суму 17,44 млн гривень. Справу вже направили в суд.

В ході досудового розслідування встановлено, що екс-посадовець РНБО використав надану йому владу та службове становище з метою отримання неправомірної вигоди структурою, в якій він та його близькі особи мають частку власності, а саме — ПАТ "Автомобільна компанія "Богдан Моторс".

Він забезпечив невиключення з державного оборонного замовлення, попри невідповідність передбаченим урядом умовам, та подальшу закупівлю коштом державного бюджету вантажних автомобілів підвищеної прохідності МАЗ 6317 (Богдан 6317) у дочірнього підприємства "Автоскладальний завод №2", що входить до складу ПАТ "Автомобільна компанія "Богдан Моторс". За даними слідства, фірмі незаконно переплатили 17,44 млн гривень.

Олега Гладковського називають близьким соратником та бізнес-партнером екс-президента Петра Порошенка. У 2014 році він очолив виборчу кампанію Порошенка на Черкащині й відтак до березня 2015 року очолював обласну організацію Блока Петра Порошенка "Солідарність". У Черкасах розміщений автомобільний завод (із виробництва легковиків) "Богдан".

реклама

Коментарі  

 
-5 #1 Черкащанин 07.07.2021 17:56
Що значить "банкрутом"??
Шукайте рошенівські надприбутки з колесно-гайкової розтаможки! В цього "Богдана" вгепали кілька бюджетів українців поки збудували.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100