реклама

реклама

Учора в неділю, 23 вересня, ОВК № 194 (центр – м. Черкаси) терміново зібрало засідання, на якому всіх присутніх повідомили, що проведене на попередньому засіданні (21 вересня) жеребкування, а точніше його результати, не можливо ввести у програму, яка опрацьовує дані та автоматично визначає кількість представників кожної партії на всіх дільничних виборчих комісій округу.

Після довгих розмов присутнім пояснили, що попереднє жеребкування пройшло в межах Закону, але відповідно ж до нього жеребкування можна провести двома способами і необхідно його провести ще раз іншим способом. Це аргументували тим, що перший метод не дозволяє внести дані у програму. Керівники ОВК пояснили, що вони нібито спілкувались із секретарем ЦВК Тетяною Лукаш, яка по телефону порадила їм провести жеребкування ще раз, але при цьому вони зазначили, що пані Лукаш ніяких, навіть усних, вказівок про пережеребкування не давала.

На засідання прийшли кандидати-мажоритарники по цьому окрузі і їх довірені особи. Дехто із кандидатів виступили із зверненням до членів комісії та просили не переголосовувати, оскільки законних підстав для цього немає. Представники кандидатів по цьому округу звернулися до ОВК із проханням залишити попередні результати жеребкування і не порушувати Закон. Оскільки відповідно до п. 1 ст. 28. Закону України «Про вибори народних депутатів України» «Дільнична виборча комісія утворюється відповідною окружною виборчою комісією не пізніш як за тридцять один день до дня голосування у складі голови, заступника голови, секретаря та інших членів комісії». Тридцять перший день припав якраз на 21 вересня, коли і відбулося жеребкування вперше.

Не зважаючи на факт проходження всіх термінів, члени 194 ОВК все ж проголосували за проведення нового жеребкування, за результатами якого позиції представництва опозиційних сил у ДВК округу значно погіршилися. Та ситуація стала більш курйозною, коли 194 ОВК не затвердило своїм рішенням нового жеребкування, а перенесла засідання на 25 вересня. Тому фактично результати попереднього жеребкування не були скасовані рішенням ОВК. Таким чином, ця ситуація не вичерпала себе.

Про це інформує прес-служба ГМ «Опора».

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-1 #2 Дмитро 24.09.2012 22:40
Схоже, що в ГМ "Опора" не зовсім орієнтується в законі про вибори, тому що 21 вересня - це останній термін проведення жеребкування (частина 9 статті 29), а ДВК може бути утворена до 26-го вересня включно (частина 1 статті 28).
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 Василь 24.09.2012 11:30
Подумаєш, вибори! Тут таке шоу на всю страну паказивають, Майданс називається. Больше зрєліщь, больше водкі!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100