реклама

реклама

У ПАТ «Черкасиобленерго» завершено масштабну роботу з підготовки до осінньо-зимового періоду. Усі заплановані заходи фахівці компанії виконали дуже ретельно, з врахуванням минулорічного досвіду та складної ситуації, у якій опинилась енергетична система через атаки ворога.

obl_main_news_3115_07-11-2023_06_35_25_790

Так, кожен відокремлений структурний підрозділ компанії, кожна філія виконали планові роботи, капітальні ремонти, технічне обслуговування, передбачили аварійні запаси необхідних матеріалів та техніки, пройшли навчання персоналу, погодили з відповідними відомствами та розробили план дій на випадок надзвичайних ситуацій, дефіциту потужності, а також графіки обмеження, графіки погодинних відключень та графіки аварійних відключень електроенергії.

– Відповідно до Положення, затвердженого Міністерством енергетики України, компанія ПАТ «Черкасиобленерго» розробила та виконала ряд заходів щодо проходження осінньо-зимового періоду 2023-2024 років. Так, компанія відремонтувала 618 км повітряних ліній 0,4-150 кВ, 122 трансформаторні підстанції, 380 кабельних ліній напругою 10-0,4 кВ. Розчищено майже 2700 км траси повітряних ліній електропередачі усіх класів напруги. Також виконано технічне обслуговування всіх трансформаторних підстанцій. Особливу увагу було приділено об’єктам, які живлять критичну інфраструктуру, У випадку виникнення дефіциту потужності в енергосистемі України, розроблені і погоджені графіки обмеження електроенергії. Також для мобільного та швидкого реагування на всі аварійні ситуації, у компанії оновлюється автомобільний парк, на 20% від нормативу збільшений аварійний запас матеріалів, електрообладнання,– прокоментував дії компанії протягом підготовки до осінньо-зимового періоду директор технічний ПАТ «Черкасиобленерго» Володимир Заврін.

Про особливості підготовки розповіли керівники Черкаської міської філії та відокремленого структурного підрозділу «Черкаські енергетичні мережі».

obl_main_news_3115_07-11-2023_06_34_38_495

За словами директора Черкаської міської філії ПАТ «Черкасиобленерго» Вадима Трохимця, персонал підрозділу працював злагоджено та оперативно, виконував усю необхідну роботу, попри труднощі, викликані повномасштабним вторгненням.

– Фахівці нашої філії виконали технічне обслуговування ліній обсягом 206 км та  потужністю 10-0,4 кВ, розчистили 96 км повітряної лінії 0,4-10 кВ. Здійснили технічне обслуговування 605 підстанцій та 35 розподільчих пристроїв 10 кВ. Відремонтували 148 кабельних ліній 10 кВ і 19 ліній 0,4 кВ. Також під час виконання приєднань споживачів до електроустановок в цьому році було введено в дію 16 нових підстанцій 10-0,4 кВ та замінено на більш потужні 25 трансформаторів. Такі дії в свою чергу значно покращать розподіл електроенергії споживачам міста,– розповів Вадим Трохимець.

Він додав, що на підприємствах критичної інфраструктури встановлені незалежні джерела живлення.

– Встановлення незалежних джерел живлення дасть можливість підтримати життєдіяльність населення у період надзвичайних ситуацій. Такі джерела живлення ми вводимо у схеми, щоб мати актуальну інформацію і вчасно реагувати на виклики,– прокоментував Вадим Трохимець.Хочу відмітити і роботу ОСББ, цьогоріч було виконано планові заміни електролічильників в кількості 3000 штук. При виконанні таких робіт ми звертаємо увагу на стан внутрішньобудинкових мереж, про що повідомляємо балансоутримувачів. Нині є такі ОСББ, які повністю привели до норм свої внутрішньобудинкові мережі. Втім при потребі радимо виконати такі роботи у кожному будинку.

obl_main_news_3115_07-11-2023_06_41_14_470

Директор відокремленого структурного підрозділу «Черкаські енергетичні мережі» Юрій Батурін додав, що на випадок необхідності, персонал підрозділу освоїв додаткові спеціальності, які можуть знадобитися у роботі.

– В рамках підготовки до осінньо-зимового періоду проведено додаткове навчання наших працівників для освоєння нових спеціальностей, враховуючи той персонал, який у нас залишився на підприємстві, оскільки частина з них боронить нашу державу. Ми впевнені, що такі дії нам допоможуть,– зазначив Юрій Батурін.Загалом виконана величезна робота з урахуванням торішнього складного періоду, який був викликаний агресією ворога. Тому заздалегідь узгоджені з органами виконавчої влади на місцях графіки обмеження електричної енергії, графіки погодинних відключень та графіки аварійних відключень. Вони будуть застосовані тоді, коли виникне дефіцит потужності електроенергії, зважаючи на ситуацію, в якій перебуватиме енергосистема.

Крім того, він зазначив, що у підрозділі опрацьована схема дій з диспетчерськими службами на випадок надзвичайної ситуації, у разі її виникнення, схема нормального режиму переходитиме у схему обмеженого режиму, коли забезпечуватимуться електроенергією лише основні об’єкти життєдіяльності району й області в цілому.

Тож фахівці компанії зазначають, що стовідсотково виконали усі роботи, які планували. Напоготові – персонал, спеціальна техніка, засоби захисту, інструменти, обладнання, резерв аварійних запасів.

У свою чергу компанія звертається до споживачів, аби вони відповідально ставились до споживання електричної енергії, не вмикали одночасно енергоємні прилади, особливо у вранішні та вечірні години пік.

Пресслужба ПАТ "Черкасиобленерго"

реклама

Коментарі  

 
+2 #1 Грошики 18.11.2023 11:49
Зима покаже наскільки ретельно були виконані всі ті роботи.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100