Працівники УМВС України на Одеській залізниці в електропотязі, сполученням «Знам’янка-Шевченко», затримали 28-річного молодика, в якого виявили та вилучили поліетиленовий мішок з верхівками та стеблами конопель, вагою понад 1 200 г.

Затриманим виявився житель міста Сміли, який після закінчення професійно-технічного училища здобув професію столяра і працює на одному з приватних меблевих підприємств.

Під час дослідчої перевірки за добровільною згодою власника правоохоронці провели обшук домоволодіння молодика, де виявили та вилучили 486 г коноплі та 254 г насіння наркотичної рослини.

Окрім цього, в одному з приміщень будинку працівники міліції виявили обладнану всім необхідним так звану лабораторію з вирощування наркотичного дурману, в якій було виявлено та вилучено 13 кущів коноплі, а також спеціальне обладнання та засоби підживлення рослин.

Зі слів затриманого, наркотики він вживає з 2006 року, а у 2011 році вже був засуджений Смілянським міським райсудом Черкаської області за ознаками ч.1 ст. 309 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту» Кримінального кодексу України.

Як з’ясувалось, крім домашньої «лабораторії», в одному з найближчих сіл він знайшов покинуту садибу та на її території також висадив коноплю. Правоохоронці виїхали за вказаною адресою, де виявили та вилучили ще 52 стебла наркотичної рослини, які посіяв та виростив зловмисник.

Наразі стосовно вказаного громадянина порушено кримінальну справу за ознаками ч.1, 2 ст. 309 та ч. 1 ст. 310 «Посів або вирощування снотворного маку чи конопель» Кримінального кодексу України. Триває слідство, інформує прес-служба УМВС України на Одеській залізниці.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100