реклама

реклама

Співробітники сектору боротьби з економічною злочинністю Смілянського міськвідділу міліції отримали оперативну інформацію про те, що двоє випускників одного з місцевих навчальних закладів незаконно отримали грошову допомогу.

Під час перевірки правоохоронці встановили особи зловмисників: ними виявилися місцеві жителі, віком 20 та 23 років. Як стало відомо, молодики, знаючи про програму підтримки молодих спеціалістів, які закінчили навчальні заклади за державним замовленням (відповідно до якої випускникам, які здобули освітньо-кваліфікаційний рівень, самостійно працевлаштувалися і працюють за фахом, виплачується одноразова грошова допомога) вирішили скористатися цим та отримати гроші за підробленими документами.

Як з’ясувалося, випускники після закінчення навчального закладу надали відомості про надання їм можливості самостійного працевлаштування. У них було вказано, що один із випускників призначений на посаду маляра-штукатура до одного з приватних підприємців, а інший на посаду різноробочого – до іншого місцевого підприємця. На підставі поданих документів їм було призначено та виплачено державну одноразову грошову допомогу в розмірі понад 5000 гривень кожному. Правоохоронці, перевіривши вказаних підприємців, встановили, що ці особи фактично не працевлаштовувалися і трудового договору з зазначеними підприємцями не укладали. Тому факт незаконного отримання коштів підтвердився.

Спритних випускників було затримано та доставлено до міськвідділу міліції. На слідстві затримані зізналися у скоєному та розповіли, як самостійно виготовили та надали до навчального закладу підроблені повідомлення з вказаним місцем роботи, оскільки добре знали, що в такому випадку їм вдасться отримати чималі гроші.

Наразі слідчим відділом Смілянського міськвідділу міліції стосовно горе-випускників порушено кримінальні справи за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) та ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України (використання завідомо підробленого документа) та обрано міру запобіжного заходу – підписка про невиїзд. Триває подальше слідство.

Законодавством за скоєння таких злочинів передбачено покарання у вигляді штрафу до п’ятдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян або арешт до шести місяців, або обмеженням волі, терміном до двох років. Остаточну міру покарання визначить суд, повідомляє прес-служба обласної міліції.


реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100