реклама

реклама

Учора близько двохсот ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС під стінами Мінсоцполітики вимагали повернути розміри мінімальної пенсії чорнобильцям, яку зменшила остання урядова постанова. На це віце-прем’єр Сергій Тігіпко повідомив, що влада не може забезпечити виплати для чорнобильців-страйкарів, пише «Українська правда».

– Платити сьогодні пенсію 15-20 тисяч, на якій наполягають, у першу чергу, ті люди, які зараз страйкують, чи перейти до виплат, коли інвалід третьої групи повинен отримувати 6600, другої групи – 8800, першої групи – 11 тис. гривень, то це забагато, як на мене. І сьогодні ми просто не в змозі забезпечити такі виплати, – сказав Тігіпко.

Віце-прем’єр-міністр зауважив, що разові виплати тим, «хто часто бастує», за рішенням судів складають «500 тисяч, 600 тисяч гривень, які повинні Пенсійним фондом бути сплачені. Я вважаю особисто, що це не вирішення питання».

Також Тігіпко наголосив, що наразі чорнобильцям безпрецедентно підняли пенсію.

– Ми підняли пенсії «чорнобильцям», які не піднімалися, до речі, 10 років, на 90% у середньому. Сьогодні пенсія інваліда-«чорнобильця» більша, ніж пенсія учасника бойових дій, і набагато більша, ніж середня пенсія по Україні, – пояснив міністр.

Коментуючи акцію протесту чорнобильців, Тігіпко сказав:

– Людина отримала 20 тис. гривень пенсії – буде він залишати протести чи ні? А вчительці, яка попрацювала 40 років, ми забезпечимо 20 тисяч гривень пенсії? А тому, хто пропрацював у сільському господарстві, 20 тисяч ми можемо забезпечити?

За його словами, в країні 3,7 мільйонів людей, які сьогодні отримують пенсію менше ніж тисяча гривень.

– Ми повинні забезпечити тільки цих людей? Тому є солідарна певна відповідальність у державі. І піти на таке державі сьогодні надзвичайно важко. Ми не можемо на це піти, – зазначив Тігіпко.


реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #1 Микола 03.10.2012 21:19
Тігіпко правий. Люди їхали нв Чорнобиль не за грошима. Чи може ветерани війни захищали цих же чорнобильців за гроші?. Чому, людина яка пройшла Велику Вітчизняну війну повинна получати у три рази менше чим чорнобильці. Їх все поважають, поважають та шанують їх подвиг. Але не все чорнобильці могли та можуть "порєшать" питання в судах. І хоча щли пліч о пліч на ліквідацію наслідків аварії...але одному (у кого були чи гроші чи скажем так можливість вирішити питання у суді) отримували по 8 тисяч, а його соратник 2 тисячи. Не треба бути "хохлами".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100