реклама

реклама

Для дітей-переселенців та маленьких черкащан, які проходять реабілітацію в санаторіях Черкащини, обласна рада влаштувала низку спортивно-пізнавальних заходів, присвячених початку навчального року.

1661779645783

Так, на базі обласного комунального санаторію “Сосновий бір” для дітей було облаштовано кілька локацій. Зокрема, спортивні: фехтування, бокс, волейбол, футбол, спортивне орієнтування тощо; пізнавальні майстер-класи: гончарство, лялька-мотанка, анімація на піску, флористика, рукоділля, робототехніка. Окрім того, для дітей працювали аквагримери й аніматори.

Галина з чоловіком, двома дітьми і котом приїхала на Черкащину ще в квітні з Донбасу. Чоловік – пожежник, і сюди його відрядили, тож роботу не втратив. Спершу родина проживала в гуртожитку ЧДТУ, потім, коли стали заїжджати студенти, перебралася у будівлю санаторію. Родина Галини з Торецька, там лишилася квартира…

– На Черкащину приїхали вслід за сестрою, яка служила в поліції в Волновасі. Їх направили в Черкаси, ми приїхали за нею. Тож доглядаю тут тепер і своїх двох, і двох племінників, поки вона працює. Оформила статус ВПО, є допомога. А от в сестри були з цим проблеми, бо Волноваха в окупації. Тож там з допомогою була затримка в неї на три місяці.

Перший час родина жила в гуртожитку, але їх попередили, що заїжджають студенти, тож перебралися в санаторій, бо була така можливість.

– Наближається 1 вересня, в мене одна дитина ще маленька, а друга буде навчатись онлайн у нашої вчительки. А от діти сестри будуть іти в школу вже тут, у Черкасах. Самі ж хотіли б повернутися додому. Торецьк – наша територія, але там поряд бої, нещодавно був приліт на зупинку громадського транспорту. На щастя, вертатися є куди, але практично поряд бої, тому небезпечно, – зазначає Галина.

Під час заходу дітям вручили шкільне приладдя та патріотичні сувеніри. Окрім комунальних підприємств обласної ради, до заходу долучилися всі охочі, майстри, волонтери.

1661779658973

Голова обласної ради Анатолій Підгорний зазначає: захід покликаний зробити так, щоб в дітей залишилися гарні спогади про Черкащину.

– Охоче долучилися наші комунальні установи, ведучі, всі, хто мав бажання. Діти приїхали з Донецької та Луганської областей й інших гарячих точок. Вони пережили жахіття війни, змушені були покинути друзів і близьких та їхати у зовсім чуже місто. Ми їх гостинно прихистили на базі комунального санаторію і перед новим навчальним роком вирішили влаштувати для них кілька пізнавальних, спортивних та патріотичних заходів. Хочемо, щоб діти хоч ненадовго почувалися безтурботними, поринули в українську культуру й традиції, дізналися про цікаві установи позашкільної освіти, де можна проводити своє дозвілля, - розповів голова обласної ради Анатолій Підгорний.

За його словами, цього дня в санаторії долучилися до заходу не лише дітки-переселенці. Тут були різні категорії діток, серед них і ті, що з районів Черкащини нині проходять реабілітацію в санаторії.

Всього долучили до заходу близько 150 дітей.

Назарій Вівчарик

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100