реклама

реклама

На лікування Дениска фонд «Лицем до лиця» виділив гроші

На лікування Дениска фонд «Лицем до лиця» виділив гроші

Знайти кошти на лікування 8-річного Дениса Шитика з села Ревбинці, що на Чорнобаївщині, допоміг благодійний фонд «Лицем до лиця». П’ять тисяч гривень на лікування онкохворої дитини благодійники вручили бабусі Ніні Білостоцькій. Днями хлопчика разом із мамою повезуть на чергове лікування до Москви.

Два роки тому дитину прооперували й видалили 80% печінки разом із жовчним міхуром. За словами бабусі Ніни Миколаївни, після операції два рази на рік Дениска возять на лікування до Москви. Каже, що вже повитрачали все, що тільки можна. Якби ж тільки можна було врятувати внука.

– Хвороба Дениса почалася з того, що в нього почав рости живіт. У Черкасах лікарі поставили неправильний діагноз. Коли ж дитину поклали на обстеження в Київ, то тільки тоді з’ясувалося, що в нього рак. У столичній клініці ми почули страшний вирок, мовляв, дитині залишилося жити не більше ніж півроку й операцію робити вже запізно, – пригадує страшні подробиці пережитого пані Ніна. – 2010 року малому зробили операцію в Москві й видалили пухлину вагою 2700г. На операцію тоді, пам’ятаю, збирали всім миром. Спасибі людям, що не залишилися осторонь нашої біди. Оце й зараз благодійники відгукнулися. Слава Богу, що світ не без добрих людей.

Та на хлопчину чекає ще одне обстеження навесні. Воно має бути останнім, адже, за прогнозами лікарів, якщо доти не буде рецидиву, то хвороба відступила. Цього просять у Бога всі рідні й знайомі Дениса. Сподіваються, що молодий і сильний організм подолає страшну недугу.

Схожі людські долі не можуть залишити байдужими представників благодійного фонду «Лицем до лиця». Цільову адресну допомогу було надано понад 350 жителям округу.

Не байдужий до людського горя й кандидат у народні депутати Володимир Зубик. Він наголошує на тому, що допомагати слабким світу цього мають ті, в кого за плечима влада.

– Добре, якщо знаходяться небайдужі люди, котрі допомагають таким родинам назбирати гроші на лікування. Однак чимало людей залишається сам на сам із бідою. А все тому, що на державному рівні досі не вирішене питання безкоштовного забезпечення медикаментами соціально незахищених верств населення. Я відстоюватиму програми, які зроблять медицину доступною для кожної людини. Адже навіть найважчі хвороби подолати можна, якщо вчасно розпочати лікування, – каже Володимир Зубик.

Крім цього, за його словами, не тільки на Черкащині, а й у країні в цілому гостро стоїть проблема браку кваліфікованих медичних кадрів. Найкращі фахівці віддають перевагу платним клінікам, не витримуючи роботи в державних установах за копійки. Звідси – неправильні діагнози, неефективне лікування та безліч інших проблем, з якими стикаються люди, звертаючись до формально «безкоштовної» медицини.

Та все ж, як зауважує, поруч з державою піклуватися про незахищених мають і представники бізнесу.

Допомогу тим, хто цього потребує Володимир Зубик вважає одним з пріоритетів і держави, і бізнесу

Допомогу тим, хто цього потребує Володимир Зубик вважає одним з пріоритетів і держави, і бізнесу


– Не потрібно боятися допомогти нужденному. У цьому немає ніякого сорому. Ми всі ходимо під Богом, тому не знаємо, де завтра опинимося самі, – зауважує Володимир Володимирович. – Ми хочемо в Європу, а не навчилися чи то, пак, забули, як це бути милосердним і співчутливим.

* передвиборна агітація

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100