реклама

реклама

Фірма «МУС ПРЕМІУМ», яка знаходиться в місті Городище - одне з найбільших підприємств в районі, що виготовляє макаронні вироби, борошно, крупи. Її керівник Олександр Мусієнко нині зіткнувся з проблемою, яку ніяк не може вирішити, хотів звернутися і до обласної влади за допомогою. Навіть намагався. Та каже, не впевнений, чи поінформований керівник області про його проблему.

7c106db-generatory-m

«Ззаявляю про свавілля і неправомірні дії, допущені стосовно мене і фірми «МУС ПРЕМІУМ», директором якої я є, прокуратурою Городища. На початку травня ц.р. благодійна організація «Благодійний фонд «Єдина родина». Підтримка роботи Німецького Червоного Хреста в Городищі», співзасновником і членом правління якої я є, отримала вантаж гуманітарної допомоги від спілки Німецького Червоного Хреста в Ульзені – 10300 кг (70,1м3, 1124 завантажених одиниць) товарів нульової вартості, але в пригодному для використання стані. В складі гуманітарного вантажу знаходився електрогенератор 125 квт., який надавачем гуманітарної допомоги був призначений спеціально для фірми «МУС ПРЕМІУМ». На той час в Україні ще не було проблем з електропостачанням, але німецька сторона, добре знаючи технологічні процеси фірми, бо за роки співробітництва представники Німецького Червоного Хреста неодноразово відвідували виробництво, заздалегідь передбачила можливі проблеми і захотіла їх своєчасно вирішити», – розповідає підприємець.

Відповідно домовленості зі спілкою Німецького Червоного Хреста в Ульзені, донором вантажу гуманітарної допомоги, електрогенератор був вивантажений на фірмі «МУС ПРЕМІУМ», весь інший вантаж був переданий городищенській міськраді для розподілу населенню та організаціям громади згідно потреби.

«Я особисто займався всіма питаннями організації відправки з Ульзена і прийому в Городищі  гуманітарного вантажу (номенклатура товару, строки завантаження, пошуки перевізника, документальне оформлення). Транспортні витрати взяла на себе спілка Німецького Червоного Хреста в Ульзені. З незрозумілих і досі для мене причин, вже в середу 4 травня, на третій день після розвантаження гуманітарної допомоги, представники городищенської прокуратури з’явилися на фірмі «МУС ПРЕМІУМ» із судовим рішенням про вилучення вищеназваного електрогенератора, як нібито мною вкраденого з гуманітарної допомоги предмета, і вивезли його в невідомому напрямку. З того часу всі мої намагання повернути незаконно вилучений генератор не мають успіху…» – зазначає підприємець.

документ підтвердження з митниці

документ підтвердження з митниці


Сьогодні триває судова тяганина. При цьому сьогодні підприємець має і листи від німецької сторони, які надсилав всюди, куди можливо.

«Не виконуються рішення на мою користь Корсунь-Шевченківського і Смілянського судів. Лист спілки Німецького Червоного Хреста в Ульзені, надавача гуманітарної допомоги, з вимогою припинити свавілля і повернути електрогенератор тому, кому він призначений – фірмі «МУС ПРЕМІУМ», залишився без жодної реакції і відповіді. Прокуратура вперто намагається зробити з мене злочинця. Спроби попасти на прийом в ОДА, до голови обласної військової адміністрації та до прокурора області не увінчались успіхом. Залишились без відповіді і жодної реакції і мої письмові звернення електронною поштою до керівників цих органів», – зазначає підприємець.

90

Лист розподілу та побажання дарителя вантажу

Лист розподілу та побажання дарителя вантажу

 

А поки виробництво через відключення струму простоює, люди залишаються без роботи і без зарплат… Не виконується також і контракт із Міністерством оборони…

Видання «Прочерк» звернулося також до прес-служби обласної військової адміністрації, але там лиш повідомили наступне:

«Листи від Мусієнка Олександра Васильовича на офіційну електронну адресу канцелярії ( Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду ) чи сектора по роботі із зверненнями громадян Черкаської обласної військової адміністрації ( Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду ) станом на 1.12 не надходили. Він може звернутися в будь-який зручний спосіб. Адреси електронних пошт та інші контакті дані ОВА розміщені на її офіційному сайті», – зазначили нам.

Відповідь надійшла і від УСБУ в Черкаській області наступного змісту:

f7a207183a16c059bdf3a5fcbf144966_930_0_0

У прес-службі прокуратури Черкаської області повідомили наступне: "Звернення надійшло 02.12. Зараз триває досудове розслідування за вказаним фактом. На цей час встановлюються всі обставини вчинення кримінального правопорушення".

Зважаючи на суспільний резонанс, редакція готова подати й позиції інших сторін конфлікту

Перше фото заставочне з відкритих джерел інтернету

Текст: Назарій Вівчарик

реклама

Коментарі  

 
+2 #15 яків миколайович 17.12.2022 10:14
Цитую Максим:
Ну тут в принципе правильная работа прокуратуры, с учетом что генератор получала коммерческая фирма, они проверяют а не является ли это уходом от таможенных выплат

Разуй очки. Дело завели не за уклонение от таможенных платежей, а за хищение гуманитарки! При том, что благотворитель прямо назвал получателя адресной помощи. Обыкновенный прокурворский произвол.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #14 яків миколайович 17.12.2022 10:02
У прокурвора на дачі твій генератор!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #13 Максим 05.12.2022 16:58
Ну тут в принципе правильная работа прокуратуры, с учетом что генератор получала коммерческая фирма, они проверяют а не является ли это уходом от таможенных выплат
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #12 правда 05.12.2022 09:55
Ви либонь, не розумієте, як робить нинішня система. Табурець може і не вкурсі, що йому хтось надсилає лист. Всі оточуючі прихвостні можуть ті листи безсовісно хоронити кудись в стіл….
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #11 іван 05.12.2022 09:49
Ахахахах а обласний керманич тримає стрій і робить вигляд, що нічого не знає про ситуацію
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #10 Олександр 05.12.2022 09:10
Свавілля прокуратури
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #9 Петрович 05.12.2022 02:40
Напевно тому генератору вже знайшли іншого господаря, або в ОВА, або в прокуратурі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #8 СОЛДАТ 04.12.2022 19:35
Цитую Льоля:
До Европи ще дуже далеко… Можливо в Европі бюрократія(як висловлюються біженці України про Европу), але такого свавілля і наглої корупції не має. Потрібно всіх корупціонерів України, посадити в тюрьми з конфіскацією всього майна, можливо це стане стримуючим фактором від крадіжок.

У тебе випадково немає сестрички під ніком "Олена"? У вас "міслі" дуже схожі :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #7 Asket 04.12.2022 19:01
Вищим органам влади потрібно звернути увагу на даний регіон, може стоїть перевірити увесь особовий склад правоохоронних органів та прокуратури на профпридатність , (я б звільнив би усіх і набрав би нових), а то уже не одноразово було відмічено свавілля (так званий "Беспридел") з боку то поліції, а тепер і прокуратури.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #6 Олександр 04.12.2022 18:27
Навіщо їх у тюрми, щоб народ продовжував їх кормити, конфіскація це правильно а от тюрьма ні на нуль їх всіх нехай віддають борг перед батьківщиною.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100