реклама

реклама

За затвердження міської цільової програми реалізації заходів цивільного захисту населення на 2023-2026 роки проголосували депутати Черкаської міськради на сесії 22 грудня, повідомляє Суспільне.

a807d765cd8f9573

Мова йде про виділення коштів на випадок надзвичайних ситуацій. Зокрема, на помешкання для людей, які можуть втрати своє житло, хімічний захист, медзасоби, продовольство та розробку системи оповіщення у місті.

За словами виконувача обов’язків директора департаменту ЖКК Сергія Отрешка, програма передбачає як здійснення власних передбачених законодавством заходів, так і надання субвенцій Держслужбі з надзвичайних ситуацій на її звернення.

Проєкт рішення передбачає фінансування на 276 мільйонів гривень, розповів посадовець:

"Закон зобов'язує нас забезпечувати на умовах оренди тимчасовим житлом людей, які постраждали чи постраждають від надзвичайних ситуацій. Тому 4 мільйони передбачено на надання жилих приміщень для розміщення громадян, які можуть опинитися без помешкання у разі загрози або руйнування будинків. 350 тисяч гривень пропонуємо виділити на забезпечення харчуванням територіальної ланки єдиної державної системи цивільного захисту. 500 тисяч гривень — на закладання продовольства до захисних споруд та на пункти управління. 10 мільйонів гривень — на забезпечення продовольством і промисловими товарами тих, хто може постраждати від надзвичайних ситуацій. Цього року ці кошти йшли на харчування переселенців. 4 мільйони 200 тисяч гривень — це паливно-мастильні матеріали у матеріальний резерв міськради. 160 тисяч — медикаменти та медичне обладнання".

43 мільйонів 549 тисяч гривень передбачили на придбання засобів хімічного та радіаційного захисту для шкіл, додав Сергій Отрешко.

"Ця сума передбачена з розрахунку на 4 тисячі людей — учнів і вчителів", — пояснив він.

Ще 10 мільйонів гривень виділили на розробку проєкту і організацію оптимізованої централізованої системи сповіщень у Черкасах. У місті вона має бути окремою від обласної, зазначив посадовець.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100