реклама

реклама

Сьогодні в Смілі зробили перший крок до того, щоб відійти від російського мордору, царства темряви і об’єднатися з цивілізованим православ’ям, силами світла.

2

1

Напередодні одного з найбільших християнських свят Різдва Христового парафія на честь святої черниці-мучениці Євгенії ПЦУ на парафіяльних зборах одноголосно проголосувала молитовно святкувати Різдво за Григоріанським календарем, як його православні українці святкували споконвіку. Священний Синод ПЦУ цьогоріч надав парафіянам таке право: спільно з настоятелями визначати для себе, коли славити народження Ісуса Христа. Тож 25 грудня і відбулася Різдвяна Літургія, яку провів настоятель храму, протоієрей, військовий капелан отець Богдан Степчук. Незважаючи на сльоту і негоду, до храму прийшли сотні смілян, до яких доєдналися гості з села Балаклії, адже там також є парафія, яку обслуговує отець Богдан.

5

По закінченні Богослужіння присутні стали свідками чудового різдвяного дійства „Вифлеємська зоря”, яке організувала разом з дітками парафіян паніматка Марія. По закінченні вертепу вони отримали подарунки.

4

Крім того, усіх порадували чудовими українськими колядками фольклорний колектив „Намисто та козацький гурт „Заграва”.

9

Варто наголосити, що то було перше, історичне Богослужіння в новозбудованому храмі. По його завершенні панотець оголосив Різдвяне привітання Предстоятеля Православної Церкви України митрополита Епіфанія. А насамкінець отець Богдан побажав усім, щоб Вифлеємська зоря здолала темряву, яка прийшла на нашу землю, і осяяла всіх нас яскравим світлом миру і любові в обіймах новонародженого дитяти – Сина Божого!

12

І нічого страшного від повернення до дати прадавнього відзначення Різдва не сталося, небо не впало, лише люди отримали духовну насолоду від святкового дійства.

10

Олександр Вівчарик і Олександр Слєпцовський

Фото авторів

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100