реклама

реклама

Понад 55 з половиною тисяч дзвінків прийняла Оперативна служба Черкаської міської ради за 2022 рік. Це на 12 тисяч більше, ніж позаминулого року. Люди звертаються сюди з найрізноманітнішими проблемами: вимкнення електроенергії, робота  житлово-комунального господарства, благоустрій міста, шукають консультації різних фахівців із соціальних, психологічних і навіть особистих питань. Це єдина в місті спеціальна служба, яка швидко реагує на всі повідомлення та звернення громадян.

IMG_6423_2

Як розповідає заступниця начальника відділу «Оперативна служба» Олена Захарченко, серед 55 516 телефонних дзвінків, прийнятих відповідальними черговими оперативної служби упродовж 2022 року, зареєстровано також 2 771 звернення від громадян, на які відреагували відповідні служби.

Зокрема, найбільше заявок стосувалося вуличного й дворового зовнішнього  освітлення – 1245 звернень, роботи світлофорів – 295, утримання доріг – 255, екології (покіс трави, знищення амброзії) – 194 звернення,  благоустрою міста – 172, обрізки дерев – 163, каналізаційних люків – 131, несправності ліній електропостачання – 108, аварійні звернення з приводу  поривів гарячого й холодного водопостачання та водовідведення – 91,  роботи міського транспорту – 57.

Після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну багато громадян цікавилися прийомом та розміщенням внутрішньо переміщених осіб, отриманням та передачею гуманітарної допомоги. Нині їх турбують графіки відключень світла, аварії на об’єктах комунального господарства й телефони відповідних служб.

Відповідальний черговий Олександр Педько, який працює в цій службі з 2014 року, розповідає, що отримавши телефонний дзвінок чи звернення, вони швидко інформують відповідного виконавця, котрий має безпосередньо виїхати на місце або дають людині номер телефону тієї служби, яка може зарадити його проблемі. Комунальні підприємства міста теж контролюють заявки громадян і  звітують про їх виконання. Якщо людина телефонує повторно, її заявку знаходять і пояснюють, на якій стадії розгляду зазначена проблема.

«Містяни повинні зрозуміти: в Оперативній  службі немає аварійної бригади, яка би виїжджала з розвідним ключем ліквідовувати пориви водопровідної чи каналізаційної мережі в будинку. З усіх питань утримання внутрішньо будинкової мережі треба звертатися до утримувача будинку (керівника ОСББ чи управлінської компанії), – говорить Олександр Педько. – Однак цінність і важливість служби в тому, що до нас можуть звернутися людини з будь-яких питань життєдіяльності міста. І наші фахівці порекомендують, до якої саме служби людині потрібно звернутися (пенсійний фонд, департамент соціальної політки, поліція тощо), дадуть відповідні телефони».

За словами Олександра Педька, інколи черкасці звертаються з проблемами які не належать до повноважень міської ради: уточнюють дату, час доби, аптеку, де є потрібні ліки, скаржаться, що не працює радіо, конфліктують сусіди, під час ракетних обстрілів запитують, де саме вибухнуло… І відповідальні чергові намагаються допомогти, розуміючи, що людині часто немає до кого звернутися.

«У середньому відповідальні чергові отримують до 500 дзвінків за добу, – розповідає Олена Захарченко. – Однак, бувають дні, коли відповідальні чергові нашої служби отримують до 3 000 (!) дзвінків за добу. Зокрема, при аварійних перебоях зі світлом, тепло- та водопостачанням, які спричинені атаками російських ракет на  об’єкти критичної інфраструктури України».

Олена Захарченко розповідає, що за роки роботи Оперативної служби містяни відчули результат: сюди можна звертатися цілодобово, без вихідних. І жодне звернення до служби не лишається без реагування.

Для порівняння: на початку роботи Оперативної служби у 2009 році вони приймали не більше тридцяти звернень за добу та вели журнал обліку вручну. Тепер ведуть електронний облік звернень і запис телефонних розмов, у службі працюють позмінно 5 відповідальних чергових.

«У період воєнного стану навантаження на оперативну службу Черкаської міської ради збільшилося, і впродовж 2022 року ми отримали на 12 216 дзвінків більше,  ніж попереднього, – розповідає Олена Захарченко. – І кількість дзвінків до нашої служби зростає щороку. Тому на одній із сесій Черкаської міської ради для поліпшення нашої роботи депутати ухвалили рішення про встановлення  нам нового програмного забезпечення і збільшення штату на 2 особи. Це дозволить оперативніше опрацьовувати заявки від громадян, взаємодіяти з  комунальними підприємствами Черкас, службами, які забезпечують життєдіяльність обласного центру, громадськими організаціями й відповідними службами».

Довідково:

Зв’язатися з оперативною службою можна за номерами:
зі стаціонарного телефона – 1505,
з мобільного –
067 61 07 505,
063 20 72 605,
050 464 60 60 (на цьому номері є Viber).

Пресслужба Черкаської міськради

реклама

Коментарі  

 
+7 #1 Пшонка 05.01.2023 13:45
Однак цінність і важливість служби в тому, що до нас можуть звернутися людини з будь-яких питань життєдіяльності міста. І наші фахівці порекомендують, до якої саме служби людині потрібно звернутися (пенсійний фонд, департамент соціальної політки, поліція тощо), дадуть відповідні телефони».
Вас треба розігнати, дармоїди. Раніше так, була потрібна ця служба, а зараз ідіть кудись подалі із своїми "порадами", "психотерапевти" із великими зарплатнями...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100