Дизель-поїзд Черкаси — Умань, який їхав від Черкас до Умані 6,5 год. і вважався найповільнішим поїздом України, уповільнився ще на годину: тепер 234 кілометри з Черкас до Умані він долає за 7 год. 18 хв.

630_360_1545034231-672

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Поїзд Черкаси — Умань виходить із обласного центру о 6 год. 38 хв. і прибуває до Умані о 13 год. 56 хв. За цей час він має в дорозі 52 зупинки. Раніше поїзд їхав 6,5 год., а тепер уповільнився на годину й додав нових 17 зупинок. Швидкість руху — 32 кілометри за годину.

“Поїзд уповільнився через те, що додалося багато зупинок із Черкас до станції Шевченка й зі станції Шевченка до Цвіткового. Раніше я їхала з Черкас до Тального за чотири години, а тепер в дорозі перебуваю п'ять годин. Їжджу через день, бо маю процедуру гемодіалізу в обласному центрі. Їхати автобусом дорого, а в поїзді я маю пільги. Кажуть, що так зробили, аби жителі Сміли могли добратися до Цвіткового. А про людей, які живуть далі, ніхто не дбає. Мовляв, витримували шість годин до Умані, то витримають і сім. Поїзд має дерев'яні лавки, й перебувати в дорозі 5-7 годин дуже важко”, — каже пенсіонерка з Тального Галина Опалінська.

Начальник Шевченківської дільниці залізничних перевезень Микола Малинка зазначив, що рішення про уповільнення поїзда не остаточне.

“Через важку ситуацію в енергосистемі ми вимушені були замінити електропоїзди дизель-поїздами. Маємо на станції імені Шевченка два локомотивних депо й два вагонних. Відповідно одна зміна працівників о 8-ій закінчує роботу, а інша — розпочинає. Щоб ці люди не чекали потяга годину й більше, було ухвалено рішення додати додаткові зупинки дизель-поїзду Черкаси — Умань. Таке рішення тимчасове. Уже зараз ми подали в Пасажирську компанію Укрзалізниці свої пропозиції, щоб уникнути зайвих зупинок від Черкас до Цвіткового й повернути поїзд Черкаси-Умань до попередніх графіків”, — поінформував Малинка.

Зворотню дорогу з Умані до Черкас поїзд долає швидше — за 5 год. 50 хв. Дизель виходить із Умані о 14-16 і прибуває в Черкаси о 20.05, маючи 35 зупинок у дорозі.

реклама

Коментарі  

 
+1 #3 Анатолій І. 28.01.2023 08:31
поїздом чиновники на їздять звідки їм знати труднощі
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 Альона 27.01.2023 18:16
Такий довгий напрямок, багато людей ним їздить, чого не зробити краще, добавити вагонів, зробити м'яким, за швидчий час. І шановні чиновники. Цей потяг рентабельний. Не дуріть людей. У вас розуму вистачило пустити інтер сіті Київ—Черкаси, пропіарилися на ньому, навіть Скічко. Клепки не вистачило, щоб пустити інтер сіті на Черкаси—Умань. Да він дороще. Тільки не потрібно говорити, що ним ніхто не буде їздить. Інтер сіті давно іздить Київ—Дніпро, то це ж хороші умови для проїзду.Там люди почувають себе людьми.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 Жорж 27.01.2023 14:33
власні проблеми УЗ вирішує за рахунок пасажирів. Ось би цього голову уз повозити в цьому дизелі тиждень, відразу час скоротився в половину. А так - пофіг, якщо державне то нікому нічого не треба, кава, чай, премії, байдужість до всього.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100