реклама

реклама

Трирічна дитина отримала перелом руки зі зміщенням у приватному дитячому садочку Черкас. Цей день став останнім днем відвідування закладу, опісля інциденту батьки забрали документи із закладу.

1c0ae2f67281a0e1

Мама Плетенецької Ніки — Анна Денисюк розповіла, що родина приїхала до Черкас із Харкова торік у квітні. Через повномасштабне вторгнення Росії в Україну державні садочки у місті не працювали, і вони віддали доньку до приватного, пише Суспільне

Дівчинка зламала руку у садочку 17 січня. Травму ускладнило зміщення, і кістка почала неправильно зростатися. Довелося робити операцію:

"Якби викликали швидку, вони б наклали лангету, дитину б ніхто не одягав і вона б уже давно була без гіпсу. Воно швидко зростається, а через те, що було зміщення, є ускладнення", — розповіла мати дитини Анна Денисюк.

Жінка звинувачує вихователів, бо недогледіли дитину. Нарікає на ліжка. Каже, що її донька травмувалася саме через висувні конструкції меблів.

Анна Денисюк почула від виховательки розповідь про те, як сталося травмування.

"Дітки гралися, Паша і Ніка, і вона почала раптом плакати. У них такі ліжка – висувні ящики. Вона за секунду відкрила цей ящик і засунула туди руку, а хлопчик закрив і вихователь не встигла врятувати, зупинити. В мене питання, чого вона надсилала мені фото кисті? Якби вона побачила, що відбулося, вона б побачила, що придавили от тут", — розповіла Анна.

Керівництво приватного садочка пояснило ситуацію телефоном.

"Двоє діток, Паша і Ніка, гралися біля ліжка. Вони знали, що ліжка самостійно висувати не можна, оскільки ми про це неодноразово говорили. Я почала готувати дітей до сну, переодягала Кіру, як почула, що Нікуся плаче. Ми приклали холод до руки дівчинки з двох сторін, знерухомили руку. Нікуся попросилася спати, але спала недовго. Проснувшись говорила, що в неї болить рука. Я зателефонувала папі. Рука дівчинки мала невеликий набряк, тому ми пішли на кухню і ще раз приклали лід", — описала ситуацію вихователька Лілія Чухрій.

Директорка дитсадка, пані Оксана розповіла, що пропонувала батькові Ніки допомогу.

"Дізнавшись про цю ситуацію, я поспілкувалася з батьком дівчинки, запропонувала допомогу, запитувала про самопочуття Ніки і запропонувала безоплатне відвідування садочка. Пропонували послуги няні у вихідні дні, пропонували фінансову допомогу, але батько Ніки відмовився від допомоги та сказав, що претензій до садочка не має", — сказала жінка.

Пані Оксана, директорка закладу, телефоном повідомила, що створила комісію для розслідування цього випадку і запросила виробників ліжок. Меблі, з її слів, відповідають усім нормам для дитячих садочків. А вихователька, яка стежила за дітьми, отримала догану та була позбавлена премії.

Нині гіпс дитині зняли. Утім рука має візуальну деформацію, розповіла мама дівчинки. Кістка зрослася не рівно, а під кутом. Тож, зі слів матері, родина веде консультації з адвокатом і збирається позиватися до суду, аби отримати моральну та матеріальну компенсацію.

реклама

Коментарі  

 
+1 #2 Ремарка 23.02.2023 10:39
"...родина веде консультації з адвокатом і збирається позиватися до суду, аби отримати моральну та матеріальну компенсацію...".
Цю публікацію можна розцінити як тиск на дитячий садок з метою отримання зиску. Не думаю, що після цього можна вести якийсь діалог з батьками без посередництва свого адвоката.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Я 22.02.2023 12:23
новина ні про що
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100