61-му довгожителю Черкащини перерахували пенсії відповідно до постанови Уряду.

Головне управління Пенсійного фонду України в Черкаській області нагадує, що 9 жовтня 2012 року набула чинності постанова Кабінету Міністрів України від 26.09.2012 №908 «Про підвищення рівня соціального захисту ветеранів війни та деяких інших осіб, яким виповнилося 100 і більше років».

Цією постановою передбачено, що ветеранам війни, особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, та особам, на яких поширюється дія законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» і «Про жертви нацистських переслідувань», яким виповнилося 100 й більше років, виплата підвищень (надбавок) до пенсії, передбачених зазначеними законами, здійснюється у потрійному розмірі.

Особам, яким виповнилося 100 і більше років, але які не мають вищезазначених підвищень (надбавок), встановлюється підвищення до пенсії в розмірі 20 відсотків прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб.

На Черкащині проживає 61 довгожитель, на яких поширюється дія зазначеної постанови. Відповідно до прийнятої постанови Уряду управліннями Пенсійного фонду області з 9 жовтня перераховано пенсії зазначеної категорії осіб. Виплата пенсій у підвищених розмірах проводиться: у жовтні – за додатковими відомостями (доплата за період з 09.10.2012 по 31.10.2012), з листопада – за основними відомостями, зазначають у прес-службі установи.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100