Після трьох років перерви в Миколаївці Тернівської громади відкрили оновлений медичний пункт. Приміщення капітально відремонтували, оснастили сучасною технікою та забезпечили ліками першої необхідності, розповів голова громади Юрій Кривда, пише Суспільне.

757400173776a155

До амбулаторії жительки села сходяться зранку. У приймальні займають чергу, аби потрапити на прийом до медсестри. Надія Чиженко на гіпертонію хворіє з десяток років. Дотепер на лікування їздила в сусідні села:

"Два чи три роки ми їздили в інше село автобусом: в один бік 35 гривень і назад 35 гривень. Там я прокапувалась і сиділа до другої години, чекала автобус".

Не могли жителі отримати й медичні препарати, розповіла Наталія Чорна. Адже аптеки в селі немає. Тепер за найнеобхіднішими ідуть до медпункту.

"Люди були у захваті, були радісні. Зараз їх радість не можна передати словами, що для них щось зробили", — прокоментувала медсестра Людмила Діхтяренко.

9638d99ce48522ec

Звертаються, зі слів медпрацівниці, найчастіше з хронічними хворобами:

"Пацієнти часто звертаються з гіпертонічними хворобами, ГРВІ, застудами, є дівчинка з ДЦП, з якою я систематично займаюся ЛФК та масажами".

Повернути в село амбулаторію запропонувала організація, яка займалась допомогою переселенцям, розповів голова Тернівської громади Юрій Кривда:

"У нас два роки не було у ФАПі медпрацівника, тож ФАП не працював цей період. Минулого року з керівництвом місії прийняли рішення зробити капітальний ремонт, поставити обладнання коштом спонсорських внесків з Німеччини, з інших країн і два тижні тому відкрили цей прекрасний медичний заклад".

Зі слів керівника Християнської місії "Милосердя та здоров'я" Івана Вільхового, амбулаторію оснастили сучасною технікою та облаштували палати денного перебування. Відновили роботу медпункту також для жителів Миколаївки, яких тут проживає пів тисячі, та для переселенців:

"Електричне опалення у нас є, комунікації: вода притягнута зі свердловини, генератор стоїть великий, центральний на 40 кіловатів. Цей ФАП розрахований на жителів цієї округи і на переселенців, яким нема куди їхати. Переселенців тут багато поселилось по хатах, близько 120 людей, а без медсестри неможливо проживати".

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100