До 400 перевірок щотижня здійснюють працівники управління інспектування Черкаської міської ради. Вони стежать за дотриманням правил чистоти і благоустрою міста. Найчастіше складають протоколи про неналежне утримання прилеглих територій приватних домоволодінь та підприємств, складування сміття та негабаритних відходів, наявність сміттєвих урн біля громадських закладів і торгових точок, торгівлю у невстановлених місцях, законність тимчасових споруд і рекламних вивісок, їхню охайність. Перевіряють чистоту і благоустрій доріг, пішохідних тротуарів, наявність кришок на каналізаційних люках та оглядових колодязях тощо. Постійно інспектують дорожні знаки, освітлення вулиць, чистоту на території пляжів тощо.

IMG_9750

За дотриманням Правил благоустрою міста у Черкасах стежать 14 фахівців управління інспектування. Для зручності їхньої роботи Черкаси поділені на 7 секторів.

Залежно від масштабів порушень складають приписи чи протоколи про адміністративні правопорушення. Також розглядають звернення від організацій, підприємств та громадян. Порушення зобов’язують усунути у визначений в приписах термін.

Головний спеціаліст відділу інспектування управління інспектування Галина Іващенко розповідає, що їхні фахівці навчилися одразу помічати факти порушень благоустрою, крім того, з повідомленнями про такі факти телефонують небайдужі містяни, допомагаючи інспекторам.

Багато сигналів від містян надходить про  стихійну торгівлю. Один з них – на вулиці Гагаріна, 89. Фахівці управління зафіксували факт торгівлі сільгосппродукцією у невизначеному місці, склали протокол за ст.152 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Протокол передадуть на адміністративну комісію за місцем проживання порушника, яка визначить розмір штрафу: від 340 до 1369 гривень з громадян, та від 850 до 1700 гривень – з юридичної особи.

«Робота непроста, оскільки люди по-різному реагують на інспекторів: хтось спокійно, а хтось сердито і навіть агресивно. Тому інколи доводиться їхати  на перевірку разом із поліцією, – розповідає Галина Іващенко. – Водночас ми відчуваємо себе санітарами рідного міста, які допомагають людям побачити недоліки і зробити так, аби наше місто мало охайний вигляд, було чистим і комфортним. Від цього отримуємо задоволення. Їздимо чи ходимо на перевірки за будь-якої погоди. Але за роки роботи  управління інспектування помітили, що люди почали по-іншому ставитися до благоустрою рідного міста, стежити за чистотою. Відчуваємо, як змінюється менталітет людей, і бачимо в цьому часточку і своєї праці».

Головний спеціаліст управління інспектування Віктор Ященко розповідає, що вони отримують чимало скарг від мешканців приватних домоволодінь на недобросовісних сусідів, які захаращують сміттям прилеглу територію, не обрізають вчасно гілля дерев тощо.

«Трапляються й кумедні ситуації, коли міські комунальні служби проводять ремонт, а містяни просять перевірити, «куди дівся бордюр біля зупинки і кілька метрів тротуарної плитки». Ми перевірили цей факт і тепер зателефонуємо цим людям, пояснимо ситуацію, що для їхньої ж зручності триває реконструкція цієї ділянки дороги», – говорить Віктор Ященко.

За словами заступника начальника управління – начальника відділу інспектування управління інспектування Черкаської міської ради Сергія Молодика про порушення благоустрою черкасці можуть повідомити у відділ «Оперативна служба» за номером 15-05, письмовим зверненням на електронну адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду чи безпосередньо на номер телефону управління +380 472 360 573. Ті, кого обурюють факти стихійної торгівлі, також можуть телефонувати «102». На місце може прибути і патрульна поліція, скласти протокол та конфіскувати у стихійного продавця незаконний товар.

«Наші інспектори цілий день проводять у місті, ми працюємо із 8.00 до 17.15, проводячи регулярні рейди та перевірки. Завдяки нашій праці більше 80 % порушень усуваються у встановлений термін, – говорить  Сергій Молодик. – І зараз, коли весна вже іде повним ходом, просимо містян навести лад біля дворів та на прилеглих територіях, аби наше місто було охайним».

Про це повідомляє сайт ЧМР.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100