реклама

реклама

Прокурори Черкаської обласної прокуратури в суді довели свою правоту і примусили чоловіка, який придбав з аукціону історичний будинок у Черкасах, укласти охоронний договір, пише «Вікка».

IMG_20201020_123245-2048x1536

Відтепер пам’ятка архітектури має бути захищена. Її не можна буде знести. Будь-яка реконструкція має погоджуватися із відповідними інстанціями, інформує прокуратура Черкаської області.

Йдеться про колишню базу футбольного клубу «Дніпро», що на Казбеті по провулку Тодося Осмачки. Ця історична будівля, яка раніше була Церковнопарафіяльною школою, належала ЧПК. Згодом «Черкаська продовольча компанія» збанкрутіла. Нині її майно виставлене на продаж.

У 2020 році історичний будинок з аукціону придбав Микола Бобинець. За будівлю площею майже 1000 м. кв, котельню, ігровий майданчик і склад він виклав 2,6 млн грн. Він був єдиним учасником аукціону. Микола Бобинець є співзасновником кількох компаній, які переважно займаються торгівлею та будівництвом.

IMG_20201020_123735-2048x1536

Черкаський окружний адміністративний суд ухвалив рішення захистити історичний будинок. Звісно, власник має право це рішення оскаржити.

Нагадаємо, що прокуратура через суд примусила укласти подібний охоронний договір із власниками історичного будинку по Замковому узвозу, а також власниками будинку по вулиці Митницькій.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100