20 квітня – День подяки волонтерам. У цей день в Черкасах збирали кошти на автівку для захисників України. Гості мали змогу викупити 15 лотів із сюрпризами над якими працювали креативні люди Черкас. Вдалося зібрати частину суми на автівку для 95-ї штурмової бригади.

Організаторами були Благодійні Фонди "Черкаси Чайка" й "Другий фронт Черкаси".

photo_2023-04-20_20-51-01

«До нас звернулися захисники з легентарної 95 бригади - їм для виконання бойових завдань необхідна автівка. Тому й вирішили провести аукціон, аби оперативно зібрати гроші. Лоти збирали, як то кажуть, усім світом. Телефонували друзям і просили про допомогу, тому й вийшли такі різнопланові лоти: тут і вечеря з журналістками центральних телеканалів, і картина, підписана усіма учасниками гурту "Спів братів", і унікальна книга - створена в одному екземплярі спеціально для нашого аукціону, і сіль з "Артемсолі". Дуже зацікавила гостей можливість лишити послання для ворога, на снайперській кулі, яку бійці ССО пообіцяли 100% доставити ворогові. Усього було представлено 15 лотів. А лотом-сюрпризом стала вечеря з головою ОДА Ігорем Табурцем. Загалом вдалося виручити понад 150 000. Цього замало для автівки, але це хороший старт, тому, впевнена, скоро дозберемо решту і придбаємо автівку», - каже співорганізаторка аукціону Юлія Баранько.

Лоти були такі:

Лот №1 Картина Ганни Клименко з автографами усіх членів колективу «Спів братів» + сюрприз.

Лот №2 Вечеря з журналістками центральних телеканалів: ICTV, НТН, 5 канал та Ми – Україна. Саме вони наповнюють вечірній телемарафон новинами з Черкас та області.

Лот №3 Лялька-мотанка від юної і надзвичайно талановитої майстрині з Черкас, президентської стипендіатки, переможниці багатьох усеукраїнських та міжнародних конкурсів з образотворчого мистецтва Владислави Пріхно.

Лот №4 Індивідуальна консультація від кандидатки психологічних наук Людмили Бондаревської про самовизначення, самоцінність, батьківські взаємини. Також це може бути консультація для дитини-підлітка.

Лот №5 Футболка з ручним декоруванням від юної черкаської майстрині Марії Стиранець. Ця футболка виконана в єдиному екземплярі – придбавши її ви 100% можете бути впевнені, що носите унікальну річ.

Лот №6 Індивідуальна краєзнавча прогулянка від Марини Манго (Мельник). Марина каже, що тема історії обласного центру цікава їй давно. Готова ділитися своїми знаннями та запрошує бажаючих послухати про пам’ятки рідного міста.

Лот №7 Майстерклас зі спортивного покеру від однієї з найкращих покеристок України Ольги Єрмольчевої.

Лот №8 Можливість лишити автограф-послання на кулі для снайперської гвинтівки. Цю кулю бійці ССО пообіцяли 100% доставити адресату-окупанту.

Лот №9 – Шолом "Берегиня". Автор Анастасія Шепета. Це унікальна авторська робота. Подібні, з-під, пензля пані Анастасії, є у Валерія Залужного, братів Байрактар та Річарда Бренсона. А ще два таких суверіри продали в Чикаго на благодійному аукціоні за $11 000. Цікаво, за скільки його придбають у Черкасах?

До слова, дуже символічно, що через рік після того, як "русскій воєнний карабль" пішов, куди мав, на цьому шоломі є підпис Романа Грибова. Так. Ми знаємо, що автор цього вислову невідомий прикордонник. Але роль Романа теж важлива. Адже доки прикордонники були в полоні, а ворог активно шукав автора, якому загрожувала реальна смертельна небезпека, Роман, аби відволікти ворога, узяв роль автора на себе, таким чином прикривши побратима.

Лот №10 – Розписані гільзи з міста-фортеці Бахмута.

Лот №11 сіль для переможного застілля. Пачка солі зі знищеного ворогом заводу "АРТЕМСІЛЬ". Прикметно те, що з полиць магазинів ця сіль зникла ще минулого літа, а останню незапаковану партію розфасували по 200 грамових пачках "Міць". Ми ж пропонуємо сіль в автентичній упаковці з однієї з попередніх партій. До того ж пачку доповнено малюнком талановитої художниці з Черкас Валентини Стиранець.

Лот №12 – Книга, створена в єдиному екземплярі спеціально для нашого аукціону. Текст та усі ілюстрації авторські й попередньо ніде не публікувалися. Це добірка щемних розповідей про сучасних дітей війни.

"У дитинстві дуже любила читати казки, навіть і зараз читаю. Мріяла написати казку про... Але розпочалася війна і про добре та чарівне, наразі не пишеться... Тому, вийшла книжка про реалії сьогодення: життя страшне, але не дивлячись ні на що, воно продовжується... Немає гарантій ні на завтрашній день, ні на наступну секунду... Але потрібно просто повірити, що все буде добре, цінувати те, що маємо і тих, хто поруч з нами" - ділиться авторка книги Марина Стиранець.

photo_2023-04-20_20-50-59

Ще були 3 лоти, які не анонсувалися на сторінках благодійників. Це:

Вечеря з головою ОДА, уламок снаряду та шабля. Щодо шаблі: Сувенір, козацька шабля, від майстра столяра з Черкас Шевченка Сергія Петровича. Матеріал – дерево, горіх. Перейняв столярську майстерність від батька який в свою чергу перейняв це у свого батька, таким чином він є столярем в третьому поколінні. Щоб не обривати покоління майстрів навчає своїх синів цьому благородному ремеслу. Шабля є невідємною частиною козацтва, а козак в свою чергу це символ Українського непохитного, сильного духом воїна, який захищав свої землі від Московитів, така як і зараз, крізь століття, наші воїни, нащадки козаків, захищають нашу неньку Україну.

Владислава Капелюшна

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100