реклама

реклама

Фонд гарантування вкладів на голандському аукціоні не зміг розіграти лот з одним із найпотужніших виробників хімічних добрив черкаським «Азотом».

Про це повідомив портал «Prozorro.Продажі», інформує thepage.ua

Причиною стало неявка учасників на аукціон.

Продаж відбувався в рамках реалізації майна «дочки» російського Сбербанку. Стартова ціна лота складала 1,9 млрд грн. Покупець мав отримати комплекси будівель і споруд цехів загальною площею понад 130 тис. кв. м, майже 29 га землі, зокрема, із цільовим призначенням «землі промисловості», а також залишки природного газу обсягом понад 36,3 млн куб. м.

Без назви

Також новий власник міг би отримати понад 10 тис. основних засобів, а саме – виробниче обладнання, трубопроводи, міжцехові комунікації, кабельні розводки, компресори, кабельні комунікації, холодильник регенерації тощо.

Нагадаємо, що черкаський «Азот» —один із найбільших виробників хімічних добрив в Україні. За 2022 рік підприємство виготовило 1,1 млн тонн добрив, що дорівнює третині споживання добрив в Україні за минулий рік. У січні — лютому 2023 року черкаський «Азот» холдингу OSTCHEM виготовив 235 тис. тонн мінеральних добрив. Це на 23% більше, ніж у січні — лютому торік. На підприємстві працюють 3,5 тис. робітників.

Черкаський «Азот» із 2011 року входить до азотного холдингу Group DF, власником якого є Дмитро Фірташ.

Group DF об'єднує активи у сфері хімічної промисловості, енергетичної інфраструктури. Основними напрямками діяльності групи є азотний, титановий, газовий і банківський бізнеси. Інші сфери діяльності групи на сьогодні включають агробізнес, медійний бізнес, виробництво кальцинованої соди, розвиток енергетичної інфраструктури та нерухомість. Підприємства компанії Group DF розташовані в 11 країнах і здійснюють свою діяльність в Україні, Австрії, Естонії, Італії, Німеччині, Росії, Таджикистані, Угорщині, Швейцарії. На підприємствах, що входять до складу Group DF, працюють 100 тис. співробітників

18 червня 2021 року РНБО ввела санкції проти Фірташа. За словами секретаря РНБО Олексія Данилова, українською зовнішньою розвідкою доведено факти постачання сировини, що вироблялася на підприємствах «титанового бізнесу» Фірташа, на військові підприємства Росії. Фірташ через адвокатів заперечив звинувачення.

У травні 2022 року 8 млн клієнтів газопостачальної групи «Йе енергія», що належала Фірташу, через механізм «постачальника останньої надії» перейшли до «Нафтогазу». Також підприємець через дії російських військ втратив сєвєродонецький «Азот», що оцінюється в $55 млн.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-7 #4 Чiп не Дейл 26.04.2023 04:43
Азот спричиняє проблему легенів. Замість міста хіміків нехай буде щось для людей.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #3 Олександр 25.04.2023 11:38
що за брєд пишите- ніякі активи Азоту не продавались, був аукціон з продажу права вимоги банку до Азоту, тобто заміна кредитора по простому. Прочерк навмисно нагнітає ажіотаж і далеко не вперше, зовсім недавно таку ж несинітницю написав про черкаський мясокомбінат
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-13 #2 СОЛДАТ 25.04.2023 11:05
Схоже, що ПП "Азот" на грані банкрутства, або вже фактично банкрут.Вважаючи на те ,що його боргові зобов"язання нікому не цікаві(думаю що через "токсичність" власника - фірташа), у цього хімічного "гіганта" совіцькоі пори тільки один шлях - вирізка на металобрухт.Така доля спіткала "Хімволокно", і це ,мабуть, єдиний подальший шлях для "Азоту" якщо держава його не націоналізує і не "пробачить" приватним російським кредиторам зобов"язання "Азота" перед ними.Можна,звичайно, писати багато статистичноі белетристики для заспокоювання працівників, але закони економіки то є закони економіки. :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-12 #1 Алекс 25.04.2023 05:07
3,5 тисяч робітників будуть викинуті на вулицю
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100