реклама

реклама

9 тисяч учасників з Черкащини братимуть участь у мультипредметному тесті, який необхідний для вступу до вищих закладів освіти. Торік їх було на 1,5 тисячі менше. Контролюватимуть іспит 240 інструкторів, розповіла Суспільному проректорка з питань ЗНО обласного інституту післядипломної освіти Наталія Лісова.

Зі слів Наталії Лісової, тестування відбудеться з 5 по 23 червня.

08846cbf6e741f4d

В області працюватимуть 28 екзаменаційних центрів. Усі вони мають укриття та обладнання для складання іспиту.

"Графік буде різний, ми не говоримо, де, коли, але кожен учасник вже отримав запрошення, всі повідомлені", — зазнала Наталія Лісова.

Також вона деталізувала, які предмети цьогоріч були обов'язковими, а які — на вибір:

"На Черкащині, як і по всій Україні, обов’язкові українська мова і математика, але третій предмет цього року обирали самі абітурієнти. Якщо проаналізувати, то на першому місці історія України, далі — іноземна мова, далі — біологія та інші предмети".

На кожен комп’ютер, на якому працюватиме абітурієнт, встановлюють спеціальний браузер. Саме з нього учасник проходитиме тестування, пояснив помічник відповідального за один із пунктів тестування Олександр. До будь-якого іншого сайту, з його слів, доступ неможливий:

"Немає функції «закрити браузер» і неможливо відкрити жодну іншу сторінку".

У трьох кабінетах передбачено 40 робочих місць. Кожен учасник матиме спеціальний номер, за яким ідентифікуватимуть його місце за комп’ютером, зазначив Олександр.

"Абітурієнти заходитимуть до аудиторії, де буде відповідним чином налаштований звичайний браузер і уже відкрита сторінка, в якій потрібно буде ввести логін і пароль, які роздасть старший інструктор", — пояснив він.

Повітряну тривогу учасники мультитесту зможуть перечекати в укритті. Якщо її оголосять, екзамен зупинять. За аудиторію відповідатимуть старші інструктори, які повинні будуть абітурієнтів, які складатимуть іспит, спустити у сховище.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100