Без назви Родина С. зі Сміли нині збирається добиватися справедливості у законодавчому полі. Люди обурені, вважаючи, що місцевий дільничний побив їх сина. При цьому у людей є підтвердження від лікарів. Проте нині справа поки далі службового розслідування не пішла. І родина хвилюється, що система просто вигородить свого ж і ніякого покарання дільничний не понесе.

– Все сталося 16 травня. Діти гралися на вулиці, серед них і наш 12-річний син. Хтось посварився з кимось, зрозуміло, таке буває у всіх дітей. Мама одного хлопчика прийшла на майданчик і сказала не сваритися. Нібито всі помирилися і на цьому мало б скінчитися. Та ця мама чи зустріла, чи покликала дільничного, який, як ми зараз вважаємо, близький до їхньої родини. Дільничний прийшов і став виховувати нашого сина, штовхати у спину і груди, смикати за вухо. Тоді він потягнув за руку мого сина до нашого додому, але нас вдома якраз не було, – розповідає Юлія (мама).

синці на спині

синці на спині

– Я був за кермом, коли зателефонував чоловік і сказав, що провів бесіду з моїм сином. Я саме повертався додому, розхвилювався, сказав, що зараз під’їду. Приїхав додому, був лише син, бачу, дитина плаче, вухо червоне, спина болить. Я перетелефонував тій особі, яка дзвонила мені. Тоді я ще не знав, що це дільничний. Він прийшов разом з тією жінкою, яка до цього повчала мого сина і яка й покликала дільничного на майданчик. Жінка прийшла зі своїм чоловіком. Тобто їх було всього троє. І всі зразу стали кричати, сварити мене, розмови ніякої не вийшло. Тож ми вдома прийняли рішення сісти в машину і поїхати в травмпункт з дитиною. У дитини забій голови, лівого вуха, наступного дня проявилися синці на спині. Довелося зв’язатися з адвокатом, ми повезли заяву в поліцію. Але склалося враження, що там не налаштовані розібратися в ситуації. Вже згодом зрозуміли, що чоловік, на якого скаржимося, дільничний, і в поліції Сміли якось не дуже хотіли нас вислухати, – каже батько сина.

- У підсумку почалося внутрішнє розслідування. Родина С. каже, спершу свідки зголосилися розповісти, як було, але потім чомусь відмовилися. Серед свідків були і старші дівчата, які бачили все на вулиці, та їх свідчення чомусь не брали до уваги. Є і дорослі свідки: чоловік і жінка. Врешті, адвокат просив додати свідчення дівчат, та в Черкасах сказали, що справа практично завершена, - каже родина.

– Ми з’ясували, що жінка, яка покликала на майданчик дільничного,  працює в суді, її чоловік - в правоохоронних органах. Ми боїмося, що справу перекрутять згодом так, нібито це ще й ми винні. Очевидно, така людина не може працювати дільничним. І будемо цього добиватися, – розповідають сміляни.

У центрі зв’язків з громадськістю ГУНП в Черкаській області «Прочерку» повідомили, що проводиться службове розслідування і дільничний на цей час відсторонений від службових обов’язків, встановляться всі обставини події і тоді всі матеріали будуть передані до ДБР.

Адвокат родини Олексій Кузьмінський зауважив, що оскільки підозрювана у вчиненні правопорушення відносно дитини особа є працівником правоохоронних органів, то заява подана до ДБР. Нині адвокат ще опитує свідків і намагається з’ясувати всі обставини інциденту.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100