реклама

реклама

Дитячу базу відпочинку «Придніпровська», що в Золотоніському районі в селі Благодатне, Фонд державного майна в Черкаській області знову виставив на торги. Оголошення розміщене на сайті Української універсальної біржи, пише «Вікка».

RAS001-UA-20221220-41103_4 Цю базу вже продали у квітні поточного року. При стартовій ціні у 2,5 млн грн, її придбали за понад 10 млн грн. Покупцем виявився Благодійний Фонд з чеськими інвестиціями. За інформацією деяких ЗМІ, Фонд мав намір зробити там реабілітаційний центр для ветеранів і військових.

Проте у встановлений термін БФ “Регі Басе Україна” не заплатив установлену суму. Учасника дискваліфікували. Фонд держмайна України в Черкаській області оголосив новий аукціон.

База належить державі. На території бази розміщені корпуси, дерев’яні будиночки, літній театр, їдальня. Мається вихід до річки Дніпро. Все майно перебуває у занедбаному стані. Обладнання давно вивезене, каналізація, електрообладнання – демонтоване.

RAS001-UA-20221220-41103_9-1

База свого часу належала  ПАТ «Укрпрофтур», а майном опікувалося дочірне підприємство «Черкаситурист», що володіло готелем «Росава», базою «Придніпровська» і готельним комплексом у Каневі. До дочірнього підприємства «Черкаситурист» мала відношення родина екснародного депутата України, а нині депутата Черкаської обласної ради Олега Петренка.

У 2011 році прокуратура Черкаської області розпочала судовий процес щодо повернення майна державі. Правоохоронці вважали, що база відпочинку і готель «Росава» були свого часу незаконно приватизовані. Чимало експертів тоді говорили, що процес «забрати і поділити» розпочали за вказівкою тодішнього губернатора Тулуба.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100