8 та 9 червня вперше у Каневі майже 30 лікарів з провідної дитячої клініки «Охматдит» проводили огляди дітей. Виїзд столичних медиків відбувся в межах благодійного проєкту «Скарбничка здоров’я». Ініціатива проходить спільно з Національною дитячою спеціалізованою лікарнею МОЗ України «Охматдит» та за підтримки Фонду «МХП-Громаді». На Канівщині проєкт також підтримали підприємства МХП, що працюють тут – ПрАТ «Миронівська птахофабрика» та ТОВ НВФ «Урожай».

Фахівці «Охматдиту» протягом останнього року провели 46 подібних виїзних консультацій. Команда дитячих лікарів: від лора, офтальмолога, ортопеда до алерголога, гінеколога й психолога, виїжджала в міста Житомирської, Київської, Чернігівської, Вінницької, а тепер ще й Черкаської областей. За цей період медикам вдалося оглянути понад 5 тисяч дітей.

DSC_8745

У лютому медики побували в Ладижині на Вінничині, де було надано консультації 1058 дітям, а буквально нещодавно, у травні, – у Миронівці Київської області, де огляди пройшли 260 дітей. Під час виїздів спеціалісти, зокрема, використовують аналізатори, придбані за фінансової підтримки Фонду «МХП – Громаді» – гематологічний, біохімічний та аналізатор електролітів. Загальна вартість усіх трьох становила понад 1,1 млн грн.

«Такі аналізатори дуже цінні в нашій роботі, адже вони дозволяють швидко здати аналізи й буквально за годину отримати результати, – зазначила Ольга Медведєва, завідувачка педіатричного відділення, лікарка-гематологиня «Охматдиту». – Загалом під час таких виїздів за один день наші маленькі та юні пацієнти отримують комплексне обстеження з рекомендаціями та призначеннями».

У Каневі також чекали на столичних лікарів, адже потрапити на прийом до спеціалістів такого рівня не виїжджаючи зі свого міста – унікальна можливість. Загалом протягом двох днів медики провели огляд та надали консультації для понад 320 дітей з Канева та сільських громад Канівщини – Степанецької, Ліплявської та Бобрицької. Також аби відволікти дітей та зарядити позитивом перед візитом до лікарів, для них було організовано веселі розваги з аніматорами.

DSC_8770

«Сьогоднішні діти завтра відновлюватимуть нашу країну. А для цього ми, дорослі, маємо забезпечити вже зараз доступ до якісних медичних послуг. Наш Фонд не може стояти осторонь реалізації подібних ініціатив. Тому ми відгукнулися на запит громад Канівщини й профінансували приїзд столичних медиків у місто», – прокоментувала Тетяна Волочай, директорка Фонду «МХП – Громаді».

Важливість проєкту підкреслила й Ольга Форостяна, директорка ПрАТ «Миронівська птахофабрика»: «Здоров’я  – це найголовніше, що ми маємо. А тим більше коли йдеться про здоров’я дітей, – прокоментувала вона. – Щиро радію, що канівчани отримали можливість обстежити своїх діток у фахівців головної дитячої лікарні «Охматдит». Й що дуже важливо – для цього не потрібно їхати до Києва, витрачати свої кошти та час. Все це можна зробити безкоштовно, безпосередньо на базі медичного центру в Каневі».

До слова, візит лікарів «Охматдиту» до Канева відбувся вперше, проте не востаннє. У Фонді «МХП – Громаді» повідомляють, що разом із медичним закладом вже планують подальшу роботу.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100