реклама

реклама

У Черкасах відбувся Всеукраїнський чемпіонат ДСНС із боротьби самбо. Він проходив у рамках Спартакіади-2023 з олімпійських, неолімпійських та прикладних видів спорту серед органів і підрозділів цивільного захисту. Ці відбіркові змагання є підготовкою до чемпіонату України в системі Міністерства внутрішніх справ.

088A0737

За звання чемпіона змагалися півсотні курсантів та працівників служби з питань надзвичайних ситуацій, які приїхали з різних областей України.

У відкритті змагань взяли участь керівники міста, області та системи з питань надзвичайних ситуацій. Насамперед вшанували пам'ять полеглих Героїв-захисників України хвилиною мовчання.

Учасників і гостей привітали вихованці клубу спортивної акробатики та повітряної гімнастики «Кайт».

088A0815

«Справжній героїзм та свідому громадянську позицію проявляють нині рятувальники. Працюючи у надскладних умовах, під обстрілами рашистів, вони рятують  життя громадян, не думаючи про власну безпеку. А тепер захищають спортивну честь своїх гарнізонів, – зазначив секретар Черкаської міської ради та голова обласної федерації дзюдо та боротьби самбо Юрій Тренкін. – Міська влада Черкас зі свого боку, намагається максимально підтримувати спортивну галузь нашого обласного центру. Зичу перемоги у змаганнях і загальної найбільшої перемоги України, яку наближають наші Збройні Сили».

Упродовж дня учасники демонстрували свої вміння тримати «самооборону без зброї» – саме так розшифровується самбо. Воно є одним із найпопулярніших видів спортивних єдиноборств.

Серед 11 команд учасників гідно показала свій спортивний рівень і команда Головного управління ДСНС у Черкаській області.

088A0864

«Дякуємо керівництву міста за максимальне сприяння у проведенні змагань такого рівня, – зазначив заступник начальника Головного управління ДСНС України в Черкаській області Олександр Горобець. – Робота рятувальника вимагає постійної уваги до своєї фізичної підготовки та стану здоров’я, аби вони могли порятувати людей та допомогти їм. А самбо допомагає формувати  витривалість і патріотизм, здатність постояти за себе, за свою сім'ю, за Батьківщину. Саме це є надзвичайно важливим сьогодні».

Про це повідомляє Черкаська міськрада.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100