реклама

реклама

До чергової частини Смілянського міськвідділу міліції надійшло повідомлення про вбивство. В одному з сіл Смілянського району сусіди знайшли тіло господаря з ознаками насильницької смерті: на підлозі в прохідній кімнаті будинку лежало тіло 47-річного чоловіка з численними травмами голови.

На місце скоєння злочину терміново виїхала слідчо-оперативна група. У кухні будинку працівники міліції виявили сліди жорстокої боротьби.

Подвірний обхід та перевірка підоблікового елементу дали змогу встановити коло оточення потерпілого та його спосіб життя. Його характеризували в селі лише з позитивного боку, хоча в останні роки нерідко «зазирав до чарки». Також став відомим той факт, що протягом останніх декількох років, потерпілий періодично співмешкав з однією жінкою, яка перебувала в шлюбі з іншим чоловіком із сусіднього району. Як з’ясувалося, саме його напередодні трагедії бачили в нетверезому стані у вечірній час, коли він їздив вулицями села в пошуках своєї законної дружини. Саме цей чоловік привернув увагу правоохоронців, оскільки раніше між ним та потерпілим виникали конфлікти через ревнощі.

Перевіряючи інформацію, стало відомо, що підозрюваною особою є 39-річний раніше судимий житель сусіднього району. Правоохоронцями відразу були вжиті заходи для затримання підозрюваного, який заперечував свою причетність до вбивства та намагався ввести правоохоронців в оману. Проте докази, які зібрали працівники міліції, вказували на зворотне. Чоловіка відразу було затримано та доставлено до Смілянського міськвідділу міліції.

На слідстві затриманий свою вину визнав повністю. Пояснив, що наважився на вбивство через ревнощі до своєї законної дружини, яка проживала у потерпілого в момент його відсутності. Тому він після вживання надмірної кількості оковитої та не дочекавшись дружини, вирішив сам її знайти. Приїхав серед ночі на велосипеді в село, та відразу навідався до оселі свого суперника. Чоловік знаходився вдома сам і сказав, що жінки в нього немає. Але розгніваний гість не вірив жодному слову і почав перевіряти весь будинок.

Не знайшовши своєї дружини, молодик почав сваритися з господарем. Згодом сварка переросла в бійку, в результаті якої ревнивець забив свого суперника молотком. Швидко забравши знаряддя злочину, зловмисник повернувся додому, щоб знищити сліди злочину та уникнути відповідальності за скоєне. Усі свої речі, на яких були сліди крові, поклав в пакет та закинув у вагон товарного потяга, що проходив залізницею повз його будинок.

За цим фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Триває подальша перевірка. За скоєння такого злочину, законодавством передбачено покарання у вигляді позбавленням волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років або довічним позбавленням волі, з конфіскацією майна, інформує прес-служба МВС області.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100