реклама

реклама

Черкаський обласний кардіологічний центр отримав сучасний компʼютерний томограф Aquilion Prime SP з кардіопакетом виробництва Canon Medical Systems Corporation, Японія. Медичне обладнання було придбано та доставлено Медичними закупівлями України на замовлення Міністерства охорони здоров’я.

822ae1be52839054876d0cd8a45df534

Вартість томографа – понад 15,5 млн грн. Зазначимо, що Черкаський обласний кардіологічний центр забезпечує надання високоспеціалізованої кардіологічної та кардіохірургічної допомоги хворим на серцево-судинні захворювання жителям області та вимушено переміщеним особам.

Понад 50 % усіх зареєстрованих випадків інфаркту міокарда області госпіталізуються та отримують лікування саме у кардіологічному центрі.

Щорічно в амбулаторно-поліклінічному відділені отримують консультативну допомогу 22,5 тис. хворих, а стаціонарну медичну допомогу – більше ніж 4,5 тис. хворих. Крім того, у закладі виконується понад 1600 оперативних втручань на серці.

У лікарні успішно виконують весь спектр оперативних втручань на серці: операції коронарного шунтування на працюючому серці та в умовах штучного кровообігу,  протезування та реконструктивні операції на клапанах серця, видалення пухлин серця, трансплантація серця та інші.

В інтервенційних операційних проводяться черезшкірні коронарні втручання, стентування коронарних артерій. Переважна більшість хворих області з блокадами серця спрямовуються до Черкаського обласного кардіологічного центру, де їм проводяться імплантації штучних водіїв ритму, хворим з ризиком раптової смерті імплантуються кардіовертери-дефібрилятори.

Завдяки наявності такого медобладнання лікарі зможуть використовувати найновітнішу методику діагностування, а мешканці регіону – отримувати медичну допомогу найвищого рівня.

Після проведення капітального ремонту приміщень, було виконано монтаж обладнання, проведено навчання медичного персоналу та встановлено джерело безперебійного живлення відповідного класу.

Наразі проводиться підготовка документів для отримання ліцензії, після чого томограф запрацює на повну потужність.

За інформацією Міністерства охорони здоров’я України

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+4 #1 ЧеркаЩАНИН 21.06.2023 01:07
Як показала практика використання таких спонсорських апаратів в комунальних лікарнях нашого міста-стояти їм на ремонтах і не заважати працювати приватному конкуренту.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100