реклама

реклама

Наразі у Берліні тривають Всесвітні літні ігри Спеціальної Олімпіади-2023. Одним із членів української збірної є Катерина Свіщева. Вона публікує коротку інформацію у своїх соцмережах про перебіг подій на олімпіаді, пише smila-ua.

Лише 8 спортсменів зі всього світу мали можливість пронести Олімпійський вогонь цього року, повідомила вона: "Неймовірна честь та повага українському народові, адже, наш легкоатлет, Дмитро Подгорський, гордо нестиме цей факел на Всесвітніх Літніх Іграх Спеціальних Олімпіад на Olympic Stadium".

2023-06-19-vogon

Дмитро Подгорський, легкоатлет зі Сміли. Він тривалий час тренувався під керівництвом Ніни Трохимівни Дем'яненко, координатора Спеціальної Олімпіади в Черкаській області.

Спеціальна Олімпіада (Special Olympics) - міжнародна організація, яка займається питаннями організації спортивних заходів для осіб з розумовими відхиленнями. Спеціальні Олімпійські ігри проводяться раз на чотири роки.

Всесвітні літні ігри Спеціальної Олімпіади-2023 триватимуть з 12 по 25 червня. В ній візьмуть участь 7000 спортсменів, 185 делегацій, 20000 волонтерів, а Україну представлятимуть учасники із семи областей.

До збірної України входять спортсмени з Волинської, Житомирської, Запорізької, Кіровоградської, Тернопільської, Харківської, Херсонської, Черкаської областей і міста Київ. Офіційна делегація складається з 36-ти осіб.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100