Положення про Загальноміський конкурс на отримання грантів Черкаського міського голови у галузі загальної середньої освіти було затверджено на засіданні виконавчого комітету у цьому році. Цей конкурс проводиться вперше в рамках Міської програми розвитку загальної середньої освіти м. Черкаси на 2022-2027 рр.

Гранти надаються педагогічним працівникам комунальних закладів загальної середньої освіти міста Черкаси з метою стимулювання та заохочення використання інноваційних підходів у розвитку загальної середньої освіти та учнівського самоврядування м. Черкаси. Відповідно до міського бюджету, на фінансування проєктів передбачено 300 000 грн.

355617993_854583409538737_1300974965338738168_n

Загалом на розгляд Конкурсної комісії претенденти подали 25 проєктів, з них 6 - на отримання навчального продукту та 19 - на проведення освітніх івентів.

Напрям «Навчальний продукт» передбачає розробку методичних матеріалів, таких, як онлайн посібники, відеоролики для підвищення якості освіти в загальноосвітніх навчальних закладах. У рамках напряму «Освітній івент» планують проведення навчальних заходів із залученням учнівської молоді міста.

Тож, цього року було обрано 11 проєктів, які отримають фінансування з міського бюджету для своєї реалізації: учнівський козацький квест «Історія українського козацтва» (ЗОШ №6), «4К- школа GENIUS OLYMPIAD UKRAINE» (СШ № 3), матеріали для навчання математики учнів 5-6 класів з особливими освітніми потребами в інклюзивних класах ЗЗСО (ЗОШ № , навчальна онлайн платформа «Math coach» (ФІМЛІ), міський інтелектуальний конкурс «Розумник - 2023» (ЗОШ №32), серія науково-пізнавальних заходів «Дні науки» (ФІМЛІ), «Майстер-клас по виготовленню технологічних іграшок» (ЗОШ №19), міський конкурс по створенню дудлів міста Черкаси(СШ №20), організація та проведення освітніх дебатів для учнів закладів освіти міста (СШ №28), проведення навчального табору для активної молоді -лідерів учнівських самоврядувань ЗЗСО м. Черкаси (СШ №28), освітній івент по творчості Михайла Драй-Хмари (ПМГ).

«Освіта є одним із найважливіших факторів розвитку нашого міста. Тому ми приділяємо максимальну увагу та спрямовуємо наші зусилля та можливості на покращення якості освіти в закладах загальної середньої освіти міста. Конкурс на отримання грантів є важливим кроком у розвитку загальної середньої освіти в місті Черкаси, оскільки створюється система підтримки та поширення передових педагогічних практик та інноваційних підходів. Конкурс на отримання грантів Черкаського міського голови буде сприяти постійному зростанню якості загальної середньої освіти та забезпеченню найкращих умов для розвитку молодого покоління в нашому місті», - відзначила заступниця міського голови Anastasiia Chubina.

Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100