реклама

реклама

Фото "Вечірки"

Фото "Вечірки"

Новим керівником «Черкаситеплокомуненерго» став співзасновник «Будинку торгівлі», член Черкаського міськвиконкому Юрій Чернецький. Оскільки це комунальне підприємство є одним із найважливіших для нашого міста, газета «Вечірні Черкаси» поцікавилася у міського голови Сергія Одарича причинами кадрових змін на ньому.

За словами мера, у звільненого керівника комунального підприємства Павла Карася є один серйозний недолік, якого він ніяк не позбудеться, – це конфліктність у спілкуванні з людьми.

«Керівник такого великого підприємства, яке має десятки тисяч клієнтів і мусить працювати із десятками партнерів, не може собі дозволяти конфліктувати, адже це створює нервову атмосферу довкола підприємства та й у місті. Були конфлікти, які мені доводилося залагоджувати з Національним регулятором, із «Черкасигазом», у результаті чого ми дуже довго розпломбовували котельні. Практично кожного тижня або раз на два тижні мені особисто доводилося знімати непорозуміння, створені Павлом. Однак я не маю зауважень до нього як управлінця та до показників самого підприємства. Ним було пророблено величезну роботу, у тому числі в упорядкуванні фінансових питань, у реалізації інвестиційних проектів. У нас із Павлом абсолютно нормальні особисті взаємини, я до нього ставлюся із повагою і вважаю одним із найталановитіших людей Черкас», – говорить Сергій Одарич.

– Що стало останньою краплею, яка спровокувала звільнення?

– Питання, пов'язані з конфліктом у Національній комісії, що здійснює регулювання на ринку житлово-комунальних послуг. Ця комісія розглядає тарифи кількох десятків підприємств України. Однак через конфлікт, спровокований Павлом Карасем, тарифи «Черкаситеплокомуненерго» навіть не виносяться на розгляд. Вони досі не погоджені, і ситуація зайшла у глухий кут.

Читайте також: Звільнений мером Павло Карась: «Одарич – це майбутнє України!» (додане відео)

– Чому саме Юрій Чернецький став новим керівником підприємства?

– Ми маємо великі плани на розвиток підприємства. Сьогодні необхідно завершити те, що зробив Павло, те, що ми до нього намагалися реалізувати щодо впорядкування фінансової ситуації на підприємстві, розрахунку затрат, розподілу їх на виробництво тепла, його транспортування та витрачання. Зараз ця робота майже завершена.

– Чи має новопризначений вами директор необхідний досвід для керування таким підприємством?

– Він, якщо я не помиляюся, розпочинав бухгалтером на «Азоті», далі був фінансовим директором на нашій тютюновій фабриці, керував відділом управління підприємницької діяльності, працював в облдержадміністрації заступником губернатора. Має приклади успішних бізнесів, ним організованих, – це і «Будинок торгівлі», і новий торговельний комплекс «Дніпро-плаза», мережа кінотеатрів у нашому місті.

– Маючи такий успішний бізнес, чи не виникне у нього спокуси змішати свої інтереси з комунальним добром?

– Юрій Борисович два роки працює членом виконавчого комітету, і мене радує те, що ще років шість чи сім тому він стояв осторонь від громадських питань і проблем, але в останні два роки він дуже активний у міському житті. У житті багатьох людей у певний час настає етап, коли вони реалізували себе, побудували власне життя і у них з'являється можливість та бажання змінити світ довкола себе. У Юрія Борисовича в останні два роки я бачу таке бажання, тому абсолютно спокійний – він втримається від подібних спокус.

– Чи не стоїть перед новим директором завдання сприяти реалізації вашої ідеї кількарічної давнини щодо передачі цього комунального підприємства в оренду?

– Думаю, що передачі в оренду не буде. Слава Богу, вже дещо змінилося законодавство. Я однозначно у майбутньому буду докладати всіх зусиль для залучення приватного капіталу в розвиток цього підприємства, але на 99,9% я переконаний, що це буде не в формі оренди.

– Кажуть, що депутат міськради Микола Мирза має на вас вплив у кадрових питаннях. Саме він рекомендував на посаду вашого заступника з питань ЖКГ Людмилу Зарічну, тепер ви призначаєте директором «Черкаситеплокомуненерго» біснес-партнера Миколи Олександровича Юрія Чернецького.

– Багато людей думає, що вони мають на мене вплив у кадрових рішеннях, але це не так. Щодо ситуації із Зарічною, то це я її познайомив із Мирзою. І слава Богу, що вони спілкуються, співпрацюють і з багатьох питань знаходять спільну мову. Це нормально, коли депутат міської ради працює із заступником мера.

– Багатьох черкащан турбує питання тарифу на послуги СУБів. Установлюючи новий тариф, міська влада обіцяла городянам уже за рік його зменшити, бо у ньому було закладено чимало ремонтних робіт, тож, виконавши їх, СУБи більше не потребують таких коштів. Чи буде тариф узагалі переглядатися?

– Думаю, на початку наступного року ми переглянемо тариф і зменшимо його.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #4 Resto 04.11.2012 17:27
В резерві на цю посаду є спортсмен Більда,бізнесме н Мирза та зав зоопарком Ван.
А нам би фахівця,хоч плюгавенького,х очеться. :D :D :D
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #3 Новый Гость 04.11.2012 15:40
С безвольного человека легче спросить и потребовать!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2 Серпень 04.11.2012 14:45
Сергій Олегович, це у Карася "конфліктність спілкування"? Та у порівнянні з вами він ангел, хоч і великогабаритни й. Ви тільки згадайте, з ким у Вас не було конфліктів за останній рік- лікарі, підприємці,афга нці, вчителі,перевіз ники......І що тепер?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #1 yazon din alt 03.11.2012 21:03
Конфликтный Карась требовал, чтобы государственные и областные структуры САМИ погасили свои долги за отопление - на сотни тысяч гривен. За это его и сняли. А теперь поставили послушного, который заплатит за дядю из НАШЕГО кармана - а нам в очередной раз поднимут тарифы.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100