реклама

реклама

«Кіно заради Перемоги!» - таку назву має Національний тур, що реалізовується в кількох форматах. Зокрема, для показів просто неба - виїзд спеціального кіномобіля в містечка й села в теплий період року. Сьогодні кінопоказ стартував у Водяницькій громаді на території бази відпочинку «Совин Яр». Спершу показ мультиків для дітей, потім перегляд легендарного фільму "Кіборги".

У межах кінотуру організатори влаштовують численні зустрічі з кінематографістами, спеціально для військових влаштовуються допрем’єрні покази українських фільмів за участю режисерів, акторів та знімальної групи...

355693325_1343601042892385_4242126243519327755_n

Кіномобіль – спеціальна платформа, яка дозволяє влаштувати кінопоказ просто неба навіть у непристосованих для цього місцях.

Ахтем Сеітаблаєв, український актор та режисер кримськотатарського походження каже, що слід пам’ятати завжди нашу землю, наше небо, нашу історію. Ахтем зауважує, що фільм кіборги створений на основі реальних подій і на знімальному майданчику щодня були присутні герої-захисники.

Олександр Черевко, ректор черкаського національного університету, уродженець села Водяники зауважує, що подібний захід проходить в селі вдруге. І важливо, що підтримується і популяризується саме український продукт.

У межах Туру, з 6 серпня 2022 по 10 червня 2023 року, відбулося 1272 кінопокази 48 українських повнометражних стрічок у 298 населених пунктах та військових частинах 21 області України, а саме у Вінницькій, Київській, Житомирській, Хмельницькій, Закарпатській, Тернопільській, Черкаській, Рівненській, Чернівецькій, Львівській, Запорізькій, Волинській, Харківській, Одеській, Дніпропетровській, Чернігівській, Івано-Франківській, Полтавській, Кіровоградській, Миколаївській, Сумській та в місті Києві.

Проєкт “Кіно заради перемоги!” реалізується за ініціативи Офісу Президента України, Державного агентства України з питань кіно, Асоціації "Дивись українське!" за підтримки фонду "МХП-Громаді" та компанії "Делойт" в Україні, за сприяння компанії "Вавілон", ГО "УкрКіноФест", ГО "Спілка підприємців теле та кіноіндустрії", окремих підрозділів ЗСУ та Національної гвардії України у взаємодії з обласними військово-цивільними адміністраціями та Національною поліцією України.


реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100