реклама

реклама

Комплексну превентивну роботу з жителями м. Черкас під час інформаційних відвідувань суб’єктів господарювання провели фахівці Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці.

Мета заходів – підвищити рівень обізнаності працівників, молоді і шукачів роботи щодо безпечного працевлаштування, інформувати про трудові права, знизити ризики потрапляння у ситуацію торгівлі людьми та запобігти трудовій дискримінації.

cherkasy-2-dyskryminacziya-21.06-768x537

Якщо особа зазнала дискримінації на робочому місці і має намір відстояти свої права, необхідно зафіксувати докази факту дискримінації (звукозапис, запис екрану, електронне листування, фото, відео, накази про нерівну оплату праці, покази свідків), повідомили посадовці під час спілкування.

Якщо зафіксовані факти не підпадають під ознаки кримінального чи адміністративного правопорушення, для поновлення трудових прав працівник може письмово звернутися до роботодавця, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, територіального підрозділу Державної служби України з питань праці, суду.

Фахівці також роз’яснили права молоді і осіб з інвалідністю, порядок працевлаштування, соціальні гарантії працівників, ризики незадекларованої праці тощо.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100